Varhaisnuorten retki Ouluun lauantaina 10.10.2020

Lähtö klo 8.00 Seurakuntakeskus, Väinämöisenkatu 28. Olethan ajoissa paikalla, että pääsemme lähtemään klo 8!

Oulussa noin klo 11 ruokailu Maikkulan kappelilla.

Ruokailun jälkeen Tietomaassa pienissä ryhmissä tutustumista näyttelyyn.

Näyttelyn jälkeen syömme välipalaa ja suuntamme kohti Kylpylä Edeniä, jossa kylpyläaika on kaksi tuntia. Kylpylässä jakaudumme myös pienryhmiin, jokaisessa ryhmässä on yksi isonen.

Kylpylän jälkeen käymme vielä syömässä omakustanteisesti Citymarket Kaakkurin Hesburgerissa. Keräämme ruokatilaukset bussissa menomatkalla, jotta ruokailu sujuu joutuisammin. Ruokailun jälkeen suuntamme takaisin kotia kohti ja Kajaanissa seurakuntakeskuksella olemme viimeistään klo 21. Lapset laittavat paluumatkalta viestiä kotiin.

Retkelle mukaan:

omia eväitä (ei kovin makeaa, ettei matkapahoinvointi yllätä)

uikkarit, uimalasit, pyyhe, pefletti, juomapullo

Rahaa: Tietomaassa on kahvila ja kauppa sekä paluumatkan ruokailuun.

Kelakortti

Puhelin

Retkelle voi osallistua vain täysin terveenä. Ilmoitathan sairastumisesta tai muusta esteestä.

Retken turvallisuusvastaava:

Niina Hautala

p. 044 744 4245

Sakari Vehkaoja

vs. nuorisotyönohjaaja

p. 044 744 4590

Tervetuloa SEIKKAILIJAT –leirille!

Aloitus  ma 12.10.20 klo 10.00 Joutenlammelle linja-autolla. Lähtö tapahtuu seurakunnan virastotalolta Väinämöisenkatu 28. Leirikeskus sijaitsee Kajaanista 15 km pohjoiseen kts. www.joutenlampi.fi .

Paluu: ke 14.10 klo 12.00 seurakunnan virastotalon taakse, lähtöpaikkaan

Leirille mukaan:

• Pussilakana, aluslakana ja tyynyliina
            • Pyyhe ja peseytymisvälineet
            • Uimapuku (uimapuku on merkki siitä, että saunasta käsin saa pulahtaa Joutenlammessa)
            • Yöasu
            • Iltalukemista, jos haluaa
            • Ulkoiluvaatetus, käsineet ja pipo
            • Kunnon jalkineet
            • Sadevaatteet, sillä ulkoilemme myös pienellä sateella
            • Sisätossut tms
            • Mukava leirivaatetus
            • Varavaatteet (mm. sukat)
            • Unikaveri

Kenkiin, ulkoiluvaatteisiin ja muihin vaatteisiin lapsen nimi, jotta leirin päätyttyä kaikkien vaatteet löytyvät kotiin!!! Omista vaatteista huolehtiminen leiriolosuhteissa on haastavaa leiriläisille. Omien vaatteiden ja tavaroiden tunnistamista auttaa se, että leiriläinen on itse laukun pakkauksessa mukana.

Majoitus        Etumaastossa kahdeksan hengen soluissa, joka solussa kaksi isosta.

Ohjelmassa   Leirin ohjelmassa monenlaista mukavaa puuhailua seikkailuteemalla. Lisäksi askartelua, laulua, leikkiä ja iloista yhdessä olemista sisällä ja ulkona. Tohinan keskellä hiljennymme myös hartauksiin. Tuttu mökki-isonen on kaikessa toiminnassa mukana, joten yksin ei tarvitse selvitä leirillä.

Herkut           Joutenlammella on kioski auki tiistaina. Muutama euro riittää makeannälkään ja muutenkin toivomme, ettei herkkuja olisi mukana valtavaa määrää, jotta ruokakin maistuu!

Kännykät     Oma kännykkä saa olla mukana leirillä, mutta ne säilytetään omissa mökeissä. Seurakunnan vakuutus ei korvaa kännykän rikkoutumista tai häviämistä. Leiriläisillä on mahdollisuus soittaa kuulumiset kotiin mökeissä käydessään. Tiistaina saunojen aikaan hyvää aikaa 16.30-18.30 soittaa kotiin. Yön ajan puhelimet ovat majoitusmökin aulan pöydällä latauksessa yörauhan varmistamiseksi. Käymme nukkuman 20.30.

Koti-ikävä    Koti-ikävän tunteminen on luonnollista varsinkin ilta-aikana. Moni koti-ikävä hoituu jutustelulla ja lohduttelulla, mutta joissain tapauksissa viisain vaihtoehto on hakea lapsi kotiin nukkumaan. Yleensä jo iltasadun jälkeen tiedämme, pystyykö leiriläinen rauhoittumaan unilleen. Leirille voi tulla takaisin aamulla, mikäli on päädytty kotona nukkumiseen. Aamupalaa syömme 8.00 ja ohjelma jatkuu 8.30.

Muuta            Toivomme, että ilmoitat mahdollisimman pian peruutuksesta tai, jos sairastut ennen leiriä. Maksulinkki tulee sähköpostissa leirin jälkeen.

Leirillä ohjaamassa Sakke, Anu ja Essi sekä isoset

Sakari ”Sakke” Vehkaoja