lastenkirkko mainos kuva

Pyhäkoulu eli pyhis

Pyhis on eri-ikäisten lasten oma kirkkohetki, lastenkirkko, joka on sisällöltään monipuolinen. Siellä lauletaan, leikitään, hiljennytään, kuullaan raamatunkertomuksia ja eläydytään niihin toiminnallisesti.

Pyhiksessä opetellaan elämäntaitoja, kiitollisuutta, toisen kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista.

Pyhikseen lapsi voi tulla yksin tai sisarusten ja kavereitten kanssa. Pienet voivat tulla oman aikuisen; vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa. Pyhisohjaajina toimii aikuisia seurakunnan vapaaehtoisia, jotka haluavat työskennellä lasten kristillisen kasvatuksen parissa.
Vapaaehtoiseksi pyhäkouluohjaajaksi voit ilmoittautua täällä.

Pyhiksien kokoontumisajat ja paikat:

kokkipyhis klo 17.30-19; Leipomisen iloa ja tekemisen riemua
Nakertajan srk-koti, Muramaantie 6
Kokoontuu joka toinen maanantai 14.2 alkaen. Viimeinen kokoontuminen 9.5

Pyhiskerho klo14-15.30
Laajankaankaan kerhopiste, Laajankankaankatu 13
Sunnuntaina 13.2, 13.3 ja 10.4

Lähetyspyhis klo 17 (lähetysmessun yhteydessä)
Lehtikankaan srk-keskus, Mäntykatu 6
Sunnuntaina 20.2, 20.3, 17.4  ja 15.5
- pienille lapsille ja koululaisille omat ryhmät

Linnan pyhis klo 12 (messun yhteydessä)
Linnantauksen srk-keskus, Kaplastie 2
Sunnuntaina  27.2, 27.3 ja 24.4

Kaikkien pyhiksien retki Joutenlammella 17.5.

Pyhisohjaajien kokoukset,Seurakuntakeskus (linnankatu 12)
Tiistaina klo 17 15.2, 15.3, 5.4 ja 26.4

Kirjepyhis lapsille

Kirjepyhis on lasten kirjepyhäkoulu, joka postitetaan lapsille useamman kerran vuodessa. Se on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Pyhis tukee perheen kristillistä kasvatusta ja perheen mukavaa yhdessäoloa. Kirje sisältää pienen hartausosion rukouksineen ja lauluineen, sekä pienen tehtäväpaketin ja askartelun. Kirjepyhis on maksuton. Pyhikseen voi lapsen ilmoittaa vanhempi, mummi, kummi tai muu lapsen elämään kuuluva aikuinen.

Ilmoittaudu sähköisesti tästä

Kotipyhis

Jos olet kiinnostunut pitämään pyhäkoulua kotonasi lapsillesi, naapurin lapsille, kummilapsille, lapsenlapsille jne. ole hyvä ja ota yhteyttä Leena Karjalaiseen 044 7444 243 niin saat materiaalia pyhäkoulun pitoa varten.

Pyhisläisiä kutsutaan Joutenlammen kotailtaan

Tiistaina 17.5 klo 17.30-19. Ohjelmassa puuhapistetä kodan ympärillä, pieni hiljentymishetki ja iltapala kodassa. Retkelle tullaan omin kyydein, ei kuljetusta. Muista myös säänmukainen vaatetus. lmoittaudu mukaan 9.5 mennessä tästä. Ilmoita montako lasta ja aikuista perheestä osallistuu ja mahdolliset ruoka-aine allergiat. Huomioithan, että retkelle osallistutaan oman aikuisen kanssa. Lisätietoja: Sari Korkkonen 044 7444 244

Pyhiksen hartaushetki