Apua ja tukea

Elämässä tulee usein eteen sellaista, mitä ei ole osattu odottaa. Rahahuolet painavat. Työttömyys tai sen uhka varjostaa jokapäiväistä elämää. Ihmissuhteet huolettavat ja painavat mieltä. Sairauden varjo on laskeutunut päälle ja tulevaisuus pelottaa. Älä jää yksin vaan ota rohkeasti yhteyttä. Yksi kirkon tärkeimmistä tehtävistä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä sekä käytännöllisissä asioissa että henkisessä selviämisessä.

Diakoniatyö jakaa kesän 2020 aikana ruokakasseja kajaanilaisille perheille ja muille vähävaraisille, joiden peruseläminen on kärsinyt koronaepidemiasta eniten. Ruokakassit jaetaan yhteistyössä Kajaanin työvoimayhdistyksen kanssa ruokala Eineksessä, Sammonkatu 1. Ruokakassin saadaksesi ota yhteyttä diakoniatyöhön soittamalla numeroon 044 7444 110 ma–pe klo 9–14. Voit jättää tarvittaessa myös viestin vastaajaan.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Palveleva puhelin: 0400 22 11 80, joka ilta klo 18–24.

Palvelevaan nettiin pääset tästä.

Päivystävä pappi

Päivystävä pappi on tavoittettavissa arkipäivisin klo 10–12, ja hän tulee pyydettäessä Kajaanin seurakuntakeskukseen, Linnankatu 12, lyhyen odotusajan jälkeen. Puh. (08) 617 21.

Mielenterveystyö

Seurakunnan mielenterveystyö tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun ja vertaistukeen. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan virkistystoimintaa kuten leirejä ja retkiä. Näistä ilmoitamme seurakuntalehdessä. Akuuttitilanteissa auttaa myös Kainuun kriisikeskus, jonka palveluista voit lukea lisää tästä:  Kainuun kriisikeskus.

Diakoniatyö

Diakoniatyöntekijät pitävät ajanvarausvastaanottoa viikoittain. Ajanvarauksen voi tehdä seurakunnan neuvonnan kautta ma–pe klo 9–15 puh. (08) 61721.

Diakoniatyöntekijät ja vastuualueet »

Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskus auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa. Ajanvarauspäivystys on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 numerossa 044 7444 276. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Käyntiosoite on Brahenkatu 14.

Käsi lepää toisen ihmisen hartioilla.
Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio