Apua ja tukea

Elämässä tulee usein eteen sellaista, mitä ei ole osattu odottaa. Rahahuolet painavat. Työttömyys tai sen uhka varjostaa jokapäiväistä elämää. Ihmissuhteet huolettavat ja painavat mieltä. Sairauden varjo on laskeutunut päälle ja tulevaisuus pelottaa. Älä jää yksin vaan ota rohkeasti yhteyttä. Yksi kirkon tärkeimmistä tehtävistä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä sekä käytännöllisissä asioissa että henkisessä selviämisessä. 

 

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Palveleva puhelin: 0400 22 11 80, joka ilta klo 18–24.

Palvelevaan nettiin pääset tästä.
 

Päivystävä pappi

Päivystävä pappi on tavoittettavissa arkipäivisin klo 10–12, ja hän tulee pyydettäessä seurakunnan virastotalolle, Lönnrotinkatu 2 C, lyhyen odotusajan jälkeen. P. (08) 617 21.

Diakoniatyö

Diakoniatyöntekijät pitävät toistaiseksi vain puhelinvastaanottoja. Ajan puhelinvastaanotolle voit varata normaalisti neuvonnan kautta.

Diakoniatyöntekijät pitävät ajanvarausvastaanottoa viikoittain. Ajanvarauksen voi tehdä seurakunnan neuvonnan kautta ma–pe klo 9–15 p. (08) 61721 tai paikan päällä osoitteessa Lönnrotinkatu 2 C.

Diakoniatyöntekijät ja vastuualueet »
 

Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskus auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa. Ajanvarauspäivystys on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 044 7444 276. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Käyntiosoite on Brahenkatu 14.

Kuvaaja: KK / Aarne Ormio