Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräys käynnistyy sunnuntaina 3.2.2019.
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi seurakunnan vaihteen kautta, (08) 61721.

Yhteisvastuu-tapahtumia Kajaanin seurakunnassa »

Lahjoita Kajaanin seurakunnan Yhteisvastuu-keräykseen »

Lue lisää yhteisvastuukeräyksestä »

Ringissä ihmisiä, joilla kädessä Yhteisvastuu- ja pöllölapasia