Stipendiaatit

Ermias Tesfaye on 21-vuotias musiikinopiskelija Kombolchasta, Etiopiasta. Ermias on aloittanut opintonsa jo syksyllä 2017 Mekane Yesus seminaarin musiikkikoulussa Addis Abebassa, omalla ja seurakunnan kustannuksella. Vuoden 2018 alusta hän aloitti Suomen Lähetysseuran stipendiaattina. Hänen tavoitteenaan on valmistua keväällä 2021 musiikin kandidaatiksi.

Teerisara Wui Mae on 31- vuotias nainen ja kotoisin Pohjois-Thaimaasta ja kuuluu Akha- heimoon. Hänet hyväksyttiin elokuussa 2019 opiskelemaan Master of Divinity- tutkintoa Hongkongin Teologisekseen Luterilaiseen seminaariin. Opinnot kestävät vuoteen 2021 asti. Hänen pääaineensa tulee olemaan Uusi testamentti. Suomen Lähetysseura tukee opintoja, ilman tätä tukea opintojen aloittaminen olisi mahdotonta.  

Kajaanin seurakunnan stipendiaatit Ermias Tesfaye sekä Teerisara Wui Mae ovat valmistuneet opinnoissaan ajallaan. Heidän tukensa seurakunna osalta on lakannut ja tällä hetkellä uusia stipendiaatteja ei ollut tarjolla. 

Karan Besra on kotoisin Nepalista ja hän kuuluu santaali-heimoon. Nepalin luterilaisen kirkon työ on alkanut nimenomaan santaalien keskuudessa. Karanista tulee ensimmäinen luterilaisen kirkon pappi, joka on saanut teologisen koulutuksen. Karanin opinnon Hongkongin luterilaisessa seminaarissa alkavat tammikuussa 2019 ja jatkuvat 2021 loppuun. Karan aikoo vielä jatkaa opintojaan lisää, kunhan hänen opiskelulupa-asiansa selviävät

Urimin työ, Papua-Uusi-Guinea