Paltaniemen kuvakirkko

Ulkopuolen peruskorjaus 2021, kirkon piha on työmaa-alue

Paltaniementie 851 , 87850 Paltaniemi

Paltaniemen kuvakirkko

Kuvakirkko sijaitsee Paltaniemen kulttuurimiljöössä, jossa sijaitsee esim. Eino Leino -talo. Kirkon lähellä on Paltaniemen hautausmaa ja Valon Kappeli. 1700-luvulta peräisin oleva kirkko on Paltamon seurakunnan omistuksessa. Kajaanin seurakunta vuokraa sitä omaan toimintaansa ja pitää kesäaikaan ja jouluaattona siellä jumalanpalvelukset. Kirkossa pidetään kesäisin paljon vihkitilaisuuksia. Kuvakirkon yhteydessä olevasta metsähautausmaasta vastaa Paltamon seurakunta, puh. 044-597 4753 (ma, ke, pe klo 9-12), paltamo.khranvirasto@evl.fi.

Kirkon varaukset hoidetaan Kajaanin seurakunnan kirkkoherranviraston kautta, puh. (08) 617 22 200.

Paltaniemen kuvakirkon historiaan voit tutustua täältä.

Kuvakirkossa ei ole lämmitystä, jonka vuoksi se on talvisin avoinna vain tilauksesta. Kirkossa ei ole äänentoistojärjestelmää, ja siellä on mekaaninen harmooni. Kirkon läheisyydessä ei ole inva-WC:tä. Kirkkoon mahtuu noin 800 henkilöä.

Paltaniemen kuvakirkkoa ei voi varata, eikä piha-alueella voi liikkua v. 2021 ulkopuolen peruskorjauksen vuoksi.

Tutustu tilojen varaamiseen »

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Kajaanin kirkko

Vuolijoen kirkko