Jumalanpalvelus

Jumalanpalveluksessa kuulemme Jumalan puhuttelevan meitä. Hän auttaa meitä vastaanottamaan armon, jonka varassa jaksamme iloita ja elää kristityn jokapäiväistä elämää.

Kajaanin seurakunnan messuissa ovat vapaaehtoiset toimineet eri tehtävissä avustajina. Ehtoollisen avustamiseen seurakunta on kutsunut halukkaista koulutettavaksi vapaaehtoisten joukkoa, jotka avustavat säännöllisesti omilla vuoroillaan.

Jumalanpalveluksissa tarvitaan edelleen paljon vapaaehtoisia. Esimerkiksi pääkirkossa tarvitaan vapaaehtoisia kolehdinkantajia. Ilmoittautua voi Kajaanin kirkon kulloinkin vuorossa olevalle suntiolle. Pääkirkon muiden tehtävien, kuten ehtoollisen jakamisen, tekstin lukemisen tai esirukouksen avustamista koordinoi kirkkoherra Marko Miettinen, p. 044 744 4220.

Linnantauksessa toimii jumalanpalvelusryhmä, jonka toimintaa ohjaa Linnantauksen kappalainen Aila Kemppainen, p. 044 7444 120. Lehtikankaan jumalanpalvelusvastaavana pappina toimii kappalainen Juha Kainulainen, p. 044 7444 101 ja Vuolijoki-Otanmäen alueella pastori Anneli Toppinen, p. 044 7444 102. Heille voi myös ilmoittautua, jos haluaa toteuttaa messussa jotakin muuta tehtävää, jonka kokee omakseen.

Tutustu säännölliseen toimintaan »

Ehtoollista vietetään Jeesuksen käskyn mukaisesti hänen ristinkuolemansa muistoksi. Kuvaaja: Juho Alatalo