Kajaanin kirkko

Seurakunnan pääkirkko

Kirkkokatu 19 , 87100 Kajaani

Kajaanin kirkko

Kajaanin kirkko on keskellä kaupunkia Pohjolankadun varressa. Jac Ahrenbergin suunnittelema, puhdasta nikkarityyliä edustava puurakennus on seissyt paikallaan jo vuodesta 1896.

Syksyllä 2006 tehdyssä laajassa peruskorjauksessa korjattiin kirkon lahovauriot ja tehtiin teknisiä muutoksia, jonka jälkeen se on avautunut toimintaan entistä ehompana. Suurin näkyvä muutos on alttariosassa. Seinässä kiinni ollutta alttaria on kavennettu ja se on jäänyt apupöydäksi. Uusi alttari on sijoitettu siten, että liturgi toimii sen takana ollen koko jumalanpalveluksen ajan kasvot seurakuntaan päin. Kuoriosassa on myös pöytä kastemaljalle.

Kirkkoa voidaan anomuksesta vuokrata ulkopuolisille mm. konserttien pitopaikaksi. Tähän tarvitaan kirkkoneuvoston lupa.

Kajaanin kirkon esitteen löydät täältä (pdf) ja videoesittelyn täältä.

Kirkkosalissa on noin 800 istumapaikkaa. Pyörätuoleille on varattu paikat kirkon etuosan oikean puolen sivupenkeistä. Induktiosilmukka kuuluu parhaiten kirkon keskiosassa. WC-tilat sijaitsevat kirkkopihalla erillisrakennuksessa.

Kajaanin kirkko on tiekirkko, avoinna kesäkuusta elokuun puoliväliin joka päivä klo 10-18.

Tutustu tilojen varaamiseen »

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Paltaniemen kuvakirkko

Vuolijoen kirkko

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Sanajumalanpalvelus Kajaanin kirkossa RADIOINTI JA STRIIMAUS

Jumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa. Jumalanpalvelusta voi kuunnella suorana Radio Deistä (100,0 Mhz) tai katsoa Kajaanin seurakunnan Facebook -sivuilla https://www.facebook.com/kajaanisrk. Jumalanpalvelukseen ei voi osallistua koronatilanteesta johtuen paikan päällä.

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Kirkon pihalla ja sisällä tapahtuu

Tervetuloa tutustumaan Kajaanin kirkkoon toiminnallisesti