Kajaanin kirkko

Seurakunnan pääkirkko

Kirkkokatu 19 , 87100 Kajaani

Kajaanin kirkko

Kajaanin kirkko on keskellä kaupunkia Pohjolankadun varressa. Jac Ahrenbergin suunnittelema, puhdasta nikkarityyliä edustava puurakennus on seissyt paikallaan jo vuodesta 1896.

Syksyllä 2006 tehdyssä laajassa peruskorjauksessa korjattiin kirkon lahovauriot ja tehtiin teknisiä muutoksia, jonka jälkeen se on avautunut toimintaan entistä ehompana. Suurin näkyvä muutos on alttariosassa. Seinässä kiinni ollutta alttaria on kavennettu ja se on jäänyt apupöydäksi. Uusi alttari on sijoitettu siten, että liturgi toimii sen takana ollen koko jumalanpalveluksen ajan kasvot seurakuntaan päin. Kuoriosassa on myös pöytä kastemaljalle.

Kirkkoa voidaan anomuksesta vuokrata ulkopuolisille mm. konserttien pitopaikaksi. Tähän tarvitaan kirkkoneuvoston lupa.

Kajaanin kirkon esitteen löydät täältä (pdf) ja videoesittelyn täältä.

Kirkkosalissa on noin 800 istumapaikkaa. Pyörätuoleille on varattu paikat kirkon etuosan oikean puolen sivupenkeistä. Induktiosilmukka kuuluu parhaiten kirkon keskiosassa. WC-tilat sijaitsevat kirkkopihalla erillisrakennuksessa.

Kajaanin kirkko on tiekirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä, avoinna kesäkuusta elokuun puoliväliin joka päivä klo 10-18.

Tutustu tilojen varaamiseen »

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Paltaniemen kuvakirkko

Vuolijoen kirkko

Messu Kajaanin kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa. Messuun voi osallistua myös kuuntelemalla sen radio Dei -kanavalta (100,0 MHz) tai seuraamalla suoraa lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube -kanavalla.

Messu Kajaanin kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa. Messuun voi osallistua myös kuuntelemalla radiolähetystä Radio Dei -kanavalta (100,0 MHz) tai seuraamalla suoraa lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube -kanavalla.

Herättäjä-Yhdistyksen kirkkoseurat

Siioninvirsiseurat Pääkirkossa

Messu Kajaanin kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus pääkirkossa. Messun yhteydessä avataan virallisesti vuoden 2022 Yhteisvastuu -keräys. Jumalanpalvelukseen voi osallistua myös kuuntelemalla sen Radio Dei -radiokanavalta (100,0 MHz) tai katsomalla suoraa lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube-kanavalla.

Messu Kajaanin kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa. Jumalanpalvelukseen voi osallistua myös kuuntelemalla sen Radio Dei -radiokanavalta (100,0 MHz) tai katsomalla suoraa lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube-kanavalla.

Rauhanyhdistyksen kirkkoseurat Pääkirkossa

Rauhanyhdistyksen Talvipäivät, Viikkomessu