Kajaanin kirkko

Seurakunnan pääkirkko

Kajaanin kirkko

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Kirkkosalissa on noin 800 istumapaikkaa. Pyörätuoleille on varattu paikat kirkon etuosan oikean puolen sivupenkeistä. Induktiosilmukka kuuluu parhaiten kirkon keskiosassa. WC-tilat sijaitsevat kirkkopihalla erillisrakennuksessa.

Kajaanin kirkko on keskellä kaupunkia Pohjolankadun varressa. Jac Ahrenbergin suunnittelema, puhdasta nikkarityyliä edustava puurakennus on seissyt paikallaan jo vuodesta 1896.

Syksyllä 2006 tehdyssä laajassa peruskorjauksessa korjattiin kirkon lahovauriot ja tehtiin teknisiä muutoksia, jonka jälkeen se on avautunut toimintaan entistä ehompana. Suurin näkyvä muutos on alttariosassa. Seinässä kiinni ollutta alttaria on kavennettu ja se on jäänyt apupöydäksi. Uusi alttari on sijoitettu siten, että liturgi toimii sen takana ollen koko jumalanpalveluksen ajan kasvot seurakuntaan päin. Kuoriosassa on myös pöytä kastemaljalle.

Kirkkoa voidaan anomuksesta vuokrata ulkopuolisille mm. konserttien pitopaikaksi. Tähän tarvitaan kirkkoneuvoston lupa.

Kajaanin kirkon esitteen löydät täältä (pdf) ja videoesittelyn täältä.

Kajaanin kirkko on tiekirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä, avoinna kesäkuusta elokuun puoliväliin joka päivä klo 10-18.

Tutustu tilojen varaamiseen »

Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
wc wc

Messu Kajaanin kirkossa

Palmusunnuntain ehtoollisjumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa. Messuun voi osallistua myös kuuntelemalla suoraa radiolähetystä Radio Dei -radiokanavalta (100,0 MHz) tai katsomalla suoraa lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube -kanavan kautta.

Hiljaisen viikon iltakirkko

Hiljaisen viikon ahti-ilta Kajaanin pääkirkossa

Hiljaisen viikon iltakirkko Kajaanin kirkossa

Hiljaisen viikon ahti-ilta Kajaanin pääkirkossa

Kiirastorstain iltamessu

Ehtoollisjumalanpalvelus, jossa pysähdytään Jeesuksen opetuslastensa kanssa viettämän viimeisen aterian tunnelmissa

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus

Jumalanpalvelus, jossa pysähdytään ja hiljennytään Jeesuksen ristinkuoleman äärellä. Kirkko on puettu mustaan väriin ja urut eivät soi.

Messu Kajaanin kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa. Messuun voi osallistua myös kuuntelemalla suoraa radiolähetystä Radio Dei -kanavan kautta (100,0 MHz) tai katsomalla lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube -kanavalta.

Messu Kajaanin kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus Kajaanin pääkirkossa, Kainuun Kansanlähetyksen kirkkopyhä. Messuun voi osallistua myös katsomalla lähetystä Kajaanin seurakunnan Youtube-kanavan kautta.

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Pääisäisviikon iltaehtoollinen ja kahvit pääkirkossa

Seurakunnan ja sotilaskotisisarten yhteistyössä järjestämä ehtoolliskirkko Kajaanin kirkossa. Messun jälkeen sotilaskotisisarten järjestämä tarjoilu.