Kajaanin kirkko

Seurakunnan pääkirkko

Kirkkokatu 19 , 87100 Kajaani

Kajaanin kirkko

Kajaanin kirkko on keskellä kaupunkia Pohjolankadun varressa. Jac Ahrenbergin suunnittelema, puhdasta nikkarityyliä edustava puurakennus on seissyt paikallaan jo vuodesta 1896.

Syksyllä 2006 tehdyssä laajassa peruskorjauksessa korjattiin kirkon lahovauriot ja tehtiin teknisiä muutoksia, jonka jälkeen se on avautunut toimintaan entistä ehompana. Suurin näkyvä muutos on alttariosassa. Seinässä kiinni ollutta alttaria on kavennettu ja se on jäänyt apupöydäksi. Uusi alttari on sijoitettu siten, että liturgi toimii sen takana ollen koko jumalanpalveluksen ajan kasvot seurakuntaan päin. Kuoriosassa on myös pöytä kastemaljalle.

Kirkkoa voidaan anomuksesta vuokrata ulkopuolisille mm. konserttien pitopaikaksi. Tähän tarvitaan kirkkoneuvoston lupa.

Kajaanin kirkon esitteen löydät täältä (pdf) ja videoesittelyn täältä.

Kirkkosalissa on noin 800 istumapaikkaa. Pyörätuoleille on varattu paikat kirkon etuosan oikean puolen sivupenkeistä. Induktiosilmukka kuuluu parhaiten kirkon keskiosassa. WC-tilat sijaitsevat kirkkopihalla erillisrakennuksessa.

Kajaanin kirkko on tiekirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä, avoinna kesäkuusta elokuun puoliväliin joka päivä klo 10-18.

Tutustu tilojen varaamiseen »

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Paltaniemen kuvakirkko

Vuolijoen kirkko

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

STRIIMAUS JA RADIOINTI / Sanajumalanpalvelus Kajaanin kirkossa

Selkojumalanpalvelus. Jumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua joko kuuntelemalla radiota (Radio Dei, 100,0 MHz) tai katsomalla striimattua lähetystä seurakunnan Facebook -sivujen kautta. Koronarajoitusten vuoksi jumalanpalvelukseen ei voi osallistua paikan päällä. Saarnaa Taina-Maija Miettinen, liturgina Perttu Kyllönen.

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Ehtoollishartaus pääkirkossa