Vanha hautausmaa

hautakiviä

Jauhokalliontie 1 A, 87200 Kajaani

Hautausmaa on otettu käyttöön 1809. Hautausmaalla on vanhaa sukuhauta-aluetta, viheraluetta ja uusi 2000-luvun alussa rakennettu uurnahauta-alue, jossa on muistomuuri, muistolehto, kolumbaario ja anonyymialue. Muistomuurin edessä on myös sotiemme veteraaneille varattu uurnahauta-alue. Hautausmaalla on käytössä Vanha kappeli.

Hautausmaalla ei ole enää uusia arkkuhautapaikkoja, mutta vanhoihin sukuhautoihin voidaan haudata arkkuhaudaten, jos niissä on tilaa. Uusia hautapaikkoja vanhalta hautausmaalta saa vain uurnahautaukseen. Tuhkahautaus on mahdollista matalamman hautaussyvyyden vuoksi myös sellaiseen hautapaikkaan, jossa kaikki arkkuhautasijat on jo käytetty.

Hautausmaalla sijaitsee muualle haudattujen muistelupaikka, jonne voi muistaa muualle haudattuja läheisiään.

Paikoitusalueen vieressä on opastetaulu, johon on merkitty hautalohkot.

Hautausmaalla on hautojen hoitoon tarkoitettuja työkaluja omaisten käyttöön.

Tutustu hautojen hoitoon »

Uurnahautaus

Vanhalla hautausmaalla on uurnahautaukseen useita hautausmuotoja: Uurnan voi haudata vanhaan sukuhautaan, uurnaperhehautaan, muistolehtoon, kolumbaarioon, anonyymialueelle tai siroitella alueelle.

Hautausmaalla olevaan muistomuuriin laattaan voi kaiverruttaa vainajan nimen, jos hänet on haudattu uurna-alueelle. Kaiverrukset hoidetaan seurakunnan kautta.

 

Sijainti kartalla

Pysäköinti Pysäköinti
wc wc