Rippijuhlat

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Lähde mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta  rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikoulut vuonna 2019

Vuoden 2019 rippikouluihin ilmoittautumisaika on käynnissä; ilmoittautumislomake pitää palauttaa pe 12.10. mennessä. Vuonna 2019 rippikoulun käyvät vuonna 2004 tai sitä ennen syntyneet nuoret. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella. Lisää rippikouluasioista voit kysyä rippikoutyöntekijöiltä (Heimo Haverinen 044 7444 246 tai Anu Pyykkönen 044 7444 275).

Aikuisrippikoulu ja yksityisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena tai yksityisesti. Aikuisrippikoulu on useimmiten yksityisrippikoulu, jonka laajuus on noin 20 tuntia. Aikuisrippikoulussa luet kirjoja ja keskustelet papin kanssa uskon tärkeimmistä asioista. Joskus voi olla mahdollista, että aikuisrippikoulu järjestetään pienryhmänä, mikäli yhtä aikaa rippikoulun haluaa käydä useampi suunnilleen samassa elämäntilanteessa oleva aikuinen. Yksityisrippikoulun voi tarvittaessa käydä myös nuori.

Halutessasi käydä rippikoulun yksityisesti voit ottaa yhteyttä joko rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin Jyri Kittiin 044 7444 106, oppilaitospappi Nuusa Parkkiseen 044 7444 112 tai kehen tahansa sinulle ennestään tuttuun pappiin.

Kuvaaja: Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki