kajaanin kirkko

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Pääjumalanpalvelukset ja alueiden jumalanpalvelukset

Kirkon pääjumalanpalvelusta, jota vietetään sunnuntaisin klo 10 tai klo 12 sanotaan päiväjumalanpalvelukseksi. Juhla-aikoina järjestetään messut pyhien ajankohtien mukaisesti. Tämän lisäksi seurakunta järjestää myös muita jumalanpalveluksia, kuten torstai-iltaisin Kajaanin kirkossa viikkomessuja, kerran kuussa hiljaisuuden messuja sekä puistomessuja. Herätysliikkeiden radioseurat järjestetään sunnuntaisin klo 18 Kajaanin kirkossa (tarkista ajankohdat tapahtumakalenterista).

Päiväjumalanpalvelus toimitetaan Kajaanin kirkossa sunnuntaisin ja juhlapäivinä klo 10. Pääsääntöisesti se on ehtoollisjumalanpalvelus eli messu.

Messu kokoaa Kajaanin eri seurakunta-alueilla seurakuntalaisia yhteiseen pyhäpäivän viettoon. Niiden tarkoituksena on rakentaa jumalanpalvelusyhteisöä, joka kokoontuu säännöllisesti kukin omassa kirkossaan.

Vuolijoen kirkossa on jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10. (Poikkeukset mahdollisia, tarkista messutiedot tapahtumakalenterista.)

Linnantauksen alueen kirkossa, Kaplastie 2 ja Lehtikankaan alueen kirkossa, Mäntykatu 6, messu on sunnuntaisin klo 12. Kesällä Lehtikankaan alueella sunnuntaisin pidettävä messu on tauolla ja alueella on torstaisin klo 19 viikkomessu.

Nakertajan seurakuntakodissa ja Otanmäen kirkossa on jumalanpalveluksia 1 - 2 kertaa kuukaudessa. (Poikkeukset mahdollisia, tarkista messutiedot tapahtumakalenterista.)

Jumalanpalvelus kirkossa.
Kajaanin seurakunnan alueella on neljä kirkkoa.