nuoria pöydän ääressä

Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Lähde mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta  rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on alkanut ja päättyy 11.10.2019. Ilmoittautuneille lähetetään tieto ryhmävalinnasta postitse kotiin joulukuun alussa. - Tämän jälkeen voi rippikoulumaksusta anoa vapautusta vähävaraisuuden perusteella. Anomuslomakkeita saa rippikoulun ohjaajilta ja seurakunnan taloustoimistosta (puh. 08-61721). Lisätietoa avustusten hakemisesta »

Mikäli et ole ilmoittautunut rippikouluun lokakuun aikana, tai haluat jälki-ilmoittautua, ota yhteys rippikoulutyöntekijöihin.

Rippikoulutyöntekijät kertovat mielellään lisää rippikouluihin liittyvistä asioista. Heidät tavoittaa kouluvierailujen yhteydessä kouluilta, seurakunnan nuorisotoimistosta (seurakunnan vaihde p. 08 - 617 21) tai suoraan nuorisotyönohjaajilta.

Linkit:

Ripari-Info - vihkonen 2020

Rippikouluun ilmoittautumislomake 2020

Kuva riparilta 2019 - saunarannassa riparilainen Salla Sirviö.
Riparille 2020 - kuva Joutenlammelta.