nuoria pöydän ääressä

Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Tervetuloa mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella.

Rippikouluista 2022 tiedotetaan seurakunnan jäsenille postitse lähetettävässä Ripari-Info 2022-vihkosessa ja seurakuntalehdessä sekä tällä sivulla.

Ripari-info 2022

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin tapahtuu sähköisesti alla olevan linkin kautta 4.-17.10.2021. Linkki aukeaa 4.10. klo 17 ja sulkeutuu 17.10. klo 23. Huom. ilmoittautuminen ei ole nopeuskilpailu. Kaikki ilmoittautumisaikana ilmoittautuneet huomioidaan ryhmiä muodostettaessa tasapuolisesti. Leirille ilmoittautuessa on syytä tiedostaa, että kaikkia ei ole mahdollista sijoittaa juuri siihen ryhmään, johon on ensisijaisesti toivonut.

ILMOITTAUTUMISLINKIT:

PÄIVÄRIPPIKOULUUN 2022 (avoinna 4.-17.10.2021).

LEIRIRIPARILLE 2022 (avoinna 4.-17.10.2021).

Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta vähävaraisuuden perusteella. Anomuslomakkeita saa rippikoulun ohjaajilta ja seurakunnan taloustoimistosta (puh. 08-61721). Lisätietoa avustusten hakemisesta »

Jos käyt rippikoulun muualla kuin Kajaanissa, ilmoita siitä tässä:

LINKKI: Käyn riparin muualla kuin Kajaanissa 2022.

Jos infossa ei ole tietoa mitä etsit, ota yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin: puh 044 7444 246 tai 044 7444 106.

Kuvassa: Joutenlampi on kirjaimellisesti lampi, jossa mm. riparien opetuksen tauottua on hyvä käydä uimassa!

Kuva Joutenlammelta - saunarannassa isonen ihailee auringonlaskua.
Riparille 2022 - kuva Joutenlammelta.

Ota yhteyttä!

kappalainen, nuorisotyö

Nuorisotyön tiimivastava IG:jyrijkitti YouTube:ASMR Pastorit Nälkämaan pastorit FB:Jyri J Kitti