Päihdetyö

Diakoniatyöntekijä auttaa päihdeongelmaista kulkemalla hänen rinnallaan ja tukemalla häntä. Henkilökohtaisessa tapaamisissa vastaanotolla pyritään kartoittamaan asiakkaan kokonaisvaltainen tilanne ja ohjaamaan hänet oikeanlaisen avun piiriin. Seurakunnan päihdetyö on verkostotyötä.

Seurakunta järjestetään päihdeasiakkaille leiri-, retki- ja ryhmätoimintaa, joiden tarkoituksena on antaa elämyksiä ilman päihteitä ja tarjoa vertaistukea.

Tutustu päihdetyön toimintaan »

Kriminaalityö

Seurakunnan diakoniatyö pyrkii auttamaan paluuta yhteiskuntaan vankilatuomion jälkeen ja se toimii myös läheisten ja omaisten tukena.

Diakoniatyöntekijät ja heidän vastuualueensa »

Yhteiskunnallinen työ

Diakoniatyöntekijä Anne Matilaisen työhuone sijaitsee Ohjaamo Nupassa, missä hän ottaa asiakkaita vastaan sovitusti. Ohjaamo Nupassa toimii myös eri toimijoita, kuten Etsivä nuorisotyö, TE-toimiston työntekijä ja tiettyinä aikoina myös aikuissosiaalityön työntekijä, Kelan työntekijä, Pietarin sosiaali-isännöitsijä jne. Näihin palveluihin voidaan linkittyä myös siis diakonian kautta. Osana työnkuvaa on myös asumisenohjaus ja auttaminen asuntoasioissa yhdessä Kajaanin aikuissosiaalityön kanssa.

Kuvaaja: KK / Aarne Ormio