Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus
 

Tarjoamme parisuhdeongelmia ennaltaehkäisevänä työnä parisuhteen kuntokartoituskeskusteluja ja korjaavana työnä pariterapeuttisia keskusteluja parisuhteen ja perheen kriisitilanteisiin. 

Parisuhteen kuntokartoituskeskustelut

Kuntokartoituskeskusteluihin on jatkuva ilmoittautuminen. Voit varata ajan: 044 7444 228 / Aila tai 044 7444 229 / Hannamari. 

Onko kiire vienyt ajan parisuhteen hoitamiselta? Haluaisitko jutella puolisosi kanssa parisuhteesta? Perheasian neuvottelukeskuksessa tehdään myös ristiriitoja ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelun ohjaa koulutuksen saanut ja vaitiolovelvollinen vapaaehtoinen pari. Keskustelussa keskitytään parisuhteen vahvuuksiin ja keskeisiin teemoihin, kuten sitoutuminen, tunteet, seksuaalisuus, ristiriidat, sanat (vuorovaikutus), teot, luottamus ja anteeksiantaminen. Vapaaehtoiset eivät arvioi keskusteluun tulleiden parisuhdetta, vaan keskiössä on pariskunnan oma pohdinta suhteen vahvuuksista ja kehitysalueista. 

Kuntokartoituskeskustelu kestää kolme tuntia ja sen voi käydä kahtena eri päivänä. Keskusteluun voi tulla myös yksin. Huomioithan, että kuntokartoituskeskustelut eivät sovi parisuhteen kriisitilanteisiin, vaan niissä pyydämme ottamaan yhteyttä ajanvaraukseen. 

 

Perheneuvonta tarjoaa pariterapeuttisia keskusteluja

Parisuhde on parhaimmillaan elämän antoisin, mutta samalla myös haastavin ihmissuhde. Vaikeina aikoina on tärkeää selvittää, mitä on tunnekuohujen tai tunteen puuttumisen takana, ja katsoa, olisiko asialle tehtävissä jotain. Puolisoiden keskinäisen suhteen paraneminen vaikuttaa merkittävästi koko perheen hyvinvointiin, lasten turvallisuuden tunteeseen ja vanhempien jaksamiseen arjen keskellä.

Aina suhteen jatkaminen ei enää tunnu mahdolliselta, vaan päädytään avio- tai avoeroon. Myös siinä tilanteessa tulevaisuutta ajatellen on tärkeää käydä läpi mielessä olevia asioita ja tunteita.

 

Ajanvaraus

Asiakkaaksi voi hakeutua kaikkialta Kainuusta. Yhteyttä voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia. Työskentelyjakson pituus sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palveluiden käyttäminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Ajanvarauspäivystys numerossa 044 7444 276 on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Vastaamme soittopyyntöihin viimeistään seuraavana päivystysaikana. Sähköpostiyhteydenotto ei ole mahdollinen tietoturvasyistä.

Käyntiosoitteemme on Brahenkatu 14, 87100 Kajaani.

HUOM! Päivystämme kesäkuukausina (kesäkuu-elokuu) vain torstaisin klo 9-11.

Keskuksemme on suljettu ajalla ma 22.7.-su 11.8. Voit kuitenkin jättää halutessasi tekstiviestin tuona aikana päivystyspuhelinnumeroomme 044 7444 276. Palaamme asiaan vko:lla 33. 

 


Parisuhteen vaikeuksiin ja elämän kriisitilanteisiin voi löytyä apua seuraavista ulkoisista linkeistä:
SuhdeklinikkaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
VäestöliittoLinkki avautuu uudessa välilehdessä
KatajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
SuhdesoppaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Apua.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Apuaeroon.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Naisenväkivalta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Family Counselling offers professional help related to relationships and family matters

Do you need help to improve your communication? Are you having conflicts? Maybe you are considering or going through separation / divorce.

We offer support and councelling on issues related to relationships, family, and other private matters for individuals, couples and families. Our primary focus is on families with small children. The appointments are confidential, free of charge and are available for everyone living in Kainuu region. You do not have to be a member of the Lutheran Church to be able to attend.

To apply for family counselling, please contact us by telephone on 044 7444 276 (Tuesdays and Thursdays between 9-11 am).

 

Ota yhteyttä

vs. perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut
Brahenkatu 14
87100 Kajaani

Perheasiain neuvottelukeskuksen ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9-11, puh. 044 7444 276.

vastaava perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut

Virkavapaalla

Ota yhteyttä

vs. vastaava perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut
Brahenkatu 14
87100 Kajaani

Perheasiain neuvottelukeskuksen ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9-11, puh. 044 7444 276.