Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Kajaanin seurakunnassa vaaleihin asetti ehdokkaita kahdeksan valitsijayhdistystä.

Keskustalainen seurakunta­väki

Olemme avoin, keskusteleva ryhmä, jossa on mahdollisuus toimia ja rakentaa seurakuntaamme, ja sen tulevaisuutta.

Kristillisten perusarvojen puolesta

Ehdokaslistan taustalla on vanhoillislestadiolainen herätysliike. Kirkon tulisi pysyä raamatun mukaisessa kristillisten perusarvojen arvomaailmassa. Toiminnan sisältö on ulkoisia puitteita tärkeämpi. Tavoitteena rakentava ilmapiiri kaikkien vastuukantajien kesken.

Kuka muu muka

Sama retki alla auringon, sama kaipuu sisällämme on, ilo lapsen, hymy vanhuksen, sama matka yhteinen. Täällä yhteen kuuluu jokainen, kasvi, lintu, puu ja ihminen. Kukin hoivan toisellensa suo, yhdessä näin uutta luo.

Kuunteleva kirkko – kokoomus ja sitoutumattomat

Kuunteleva kirkko –valitsijayhdistys on koko kirkon ääni; tärkeitä ovat kirkon perusarvot, lähimmäisenrakkaus ja avoimuus – katto korkealla ja kynnys matalalla. Listalla on noin puolet kokoomuslaista seurakuntaväkeä ja puolet sitoutumattomia ehdokkaita. Yhteistä on halu olla mukana vaikuttamassa kirkon ja kotiseurakunnan toiminnassa.

PerusS

Koti, uskonto ja isänmaa.

Kajaanin sosialidemokraattinen ja sitoutumaton kirkkoväki

Meille on tärkeää heikompi­osaisista huolehtiminen, ihmisten välinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Mielestämme kirkon toimintaa pitää tuoda lähelle ihmistä ja kirkon pitää mennä ­ihmisten luokse.

Tunne vastuusi

Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja suvaitsevaisuus. Haluamme vaikuttaa siihen, että usko ja kristillisyys ilmenevät seurakunnassamme aidosti konkreettisina tekoina pelkkien juhlapuheiden sijaan. Tahdomme uudistaa kirkkoa vastaamaan tämän päivän yhteiskunnan heittämiin haasteisiin ja kysymyksiin. Meidän on rimpuiltava irti menneisyyden kahleista.

Vihreä kirkko

Vihreä kirkko on vihreästi ajattelevien seurakuntalaisten lista. Vihreä kirkko on aatteeltaan osallistava, yhdenvertainen, resurssiviisas, avoin ja ikiaikaisen nuorekas. Vihreässä kirkossa ihmisten ja koko luomakunnan on hyvä olla.