Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus
 

Tarjoamme ennaltaehkäisevänä työnä parisuhteen kuntokartoituskeskusteluja, pariterapeuttisia keskusteluja parisuhteen kriisitilanteisiin ja perheasiainsovittelua erotilanteissa. 

 

Parisuhteen kuntokartoituskeskustelut

Onko kiire vienyt ajan parisuhteen hoitamiselta? Haluaisitko jutella puolisosi kanssa parisuhteesta? Perheasian neuvottelukeskuksessa tehdään myös ristiriitoja ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelun ohjaa koulutuksen saanut ja vaitiolovelvollinen vapaaehtoinen pari. Keskustelussa keskitytään parisuhteen vahvuuksiin ja keskeisiin teemoihin, kuten sitoutuminen, tunteet, seksuaalisuus, ristiriidat, sanat (vuorovaikutus), teot, luottamus ja anteeksiantaminen. Vapaaehtoiset eivät arvioi keskusteluun tulleiden parisuhdetta, vaan keskiössä on pariskunnan oma pohdinta suhteen vahvuuksista ja kehitysalueista. 

Kuntokartoituskeskustelu kestää kolme tuntia ja sen voi käydä kahtena eri päivänä. Keskusteluun voi tulla myös yksin. Huomioithan, että kuntokartoituskeskustelut eivät sovi parisuhteen kriisitilanteisiin, vaan niissä pyydämme ottamaan yhteyttä ajanvaraukseen. 

Kuntokartoituskeskusteluihin on jatkuva ilmoittautuminen ja aikoja voi tiedustella perheneuvojilta alla olevista numeroista. 

Perheneuvojat:
Annamari Kinnunen 044 7444228
Hannamari Lukkari 044 7444229
 

 

Perheneuvonta tarjoaa pariterapeuttisia keskusteluja

Ajanvarauspäivystys numerossa 044 7444 276 on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. 

Parisuhde on parhaimmillaan elämän antoisin, mutta samalla myös haastavin ihmissuhde. Vaikeina aikoina on tärkeää selvittää, mitä on tunnekuohujen tai tunteen puuttumisen takana, ja katsoa, olisiko asialle tehtävissä jotain. Puolisoiden keskinäisen suhteen paraneminen vaikuttaa merkittävästi koko perheen hyvinvointiin, lasten turvallisuuden tunteeseen ja vanhempien jaksamiseen arjen keskellä.

 

Perheasiainsovittelu auttaa eron käytännön järjestelyissä

Aina suhteen jatkaminen ei enää tunnu mahdolliselta, vaan päädytään avio- tai avoeroon. Myös siinä tilanteessa tulevaisuutta ajatellen on tärkeää käydä läpi mielessä olevia asioita ja tunteita.

Varsinaisen erosovittelun Linkki avautuu uudessa välilehdessätavoitteena on lasten edun ja molempien vanhempien vanhemmuuden turvaaminen sekä rakentavan yhteistyön vahvistaminen eron jälkeen. Sovittelussa pyritään löytämään sellaisia käytännön ratkaisuja, jotka sopivat kaikille osapuolille.

 

Ajanvaraus

Asiakkaaksi voi hakeutua kaikkialta Kainuusta. Yhteyttä voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia. Työskentelyjakson pituus sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palveluiden käyttäminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Ajanvarauspäivystys numerossa 044 7444 276 on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Otamme yhteyttä lähipäivinä. Käyntiosoitteemme on Brahenkatu 14, 87100 Kajaani.

Sähköpostiyhteydenotto ei ole mahdollinen tietoturvasyistä.

 

Perheneuvojat

Annamari Kinnunen
Vastaava perheneuvoja
p. 044 7444 228

Hannamari Lukkari
Perheneuvoja
p. 044 7444 229


Parisuhteen vaikeuksiin ja elämän kriisitilanteisiin voi löytyä apua seuraavista ulkoisista linkeistä:
Suhdeklinikka
Väestöliitto
Kataja
Suhdesoppa
Apua.info
Apuaeroon.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Naisenväkivalta.fi