Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus
 

Uutta seurakunnan perheneuvonnassa.

Halataan! Parisuhteen rakkaustalkoot sisältää

  • Kuntokartoituskeskustelut 9.10. tai 30.10. klo 10-14 Seurakuntakeskuksessa, Linnankatu 12. Tuolloin on mahdollisuus myös lastenhoitoon. Ilmoittautuminen aune.s.hiltunen@evl.fi 30.9. mennessä. Keskustelussa koulutuksen saaneet vapaaehtoiset ohjaavat kumppaneita keskustelemaan parisuhteen eri sisältöalueista valmiin materiaalin avulla. keskustelun lopuksi kumppanit arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Keskustelu ei sovi akuutissa kriisissä oleville.
  • Perheneuvonnan 41-vuotisjuhla Wanha kerho pe 12.11. Parisuhdepuhetta musiikin ja ruoan lomassa.
  • Parisuhteen juhlamessu su 14.11. pääkirkossa, jonka jälkeen juhla jatkuu seurakuntakeskuksessa.
  • Parisuhdeaiheiset verkkoluennot keväällä 2022.

Tervetuloa osallistumaan rakkaustalkoisiin! Kannattaa seurata Kotiseurakuntani-lehden ilmoittelua.

Perheneuvonta tarjoaa pariterapeuttisia keskusteluja

Parisuhde on parhaimmillaan elämän antoisin, mutta samalla myös haastavin ihmissuhde. Vaikeina aikoina on tärkeää selvittää, mitä on tunnekuohujen tai tunteen puuttumisen takana, ja katsoa, olisiko asialle tehtävissä jotain. Puolisoiden keskinäisen suhteen paraneminen vaikuttaa merkittävästi koko perheen hyvinvointiin, lasten turvallisuuden tunteeseen ja vanhempien jaksamiseen arjen keskellä.

Perheasiainsovittelu auttaa eron käytännön järjestelyissä

Aina suhteen jatkaminen ei enää tunnu mahdolliselta, vaan päädytään avio- tai avoeroon. Myös siinä tilanteessa tulevaisuutta ajatellen on tärkeää käydä läpi mielessä olevia asioita ja tunteita.

Varsinaisen erosovittelun Linkki avautuu uudessa välilehdessätavoitteena on lasten edun ja molempien vanhempien vanhemmuuden turvaaminen sekä rakentavan yhteistyön vahvistaminen eron jälkeen. Sovittelussa pyritään löytämään sellaisia käytännön ratkaisuja, jotka sopivat kaikille osapuolille.

Ajanvaraus

Asiakkaaksi voi hakeutua kaikkialta Kainuusta sekä Nurmeksesta ja Valtimolta. Yhteyttä voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia. Työskentelyjakson pituus sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palveluiden käyttäminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Ajanvarauspäivystys numerossa 044 7444 276 on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Otamme yhteyttä lähipäivinä. Käyntiosoitteemme on Brahenkatu 14, 87100 Kajaani.

Sähköpostiyhteydenotto ei ole mahdollinen tietoturvasyistä.

Perheneuvojat

Aune Hiltunen
Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja
p. 044 7444 229

Annamari Kinnunen
vs. perheneuvoja
p. 044 7444 228


Parisuhteen vaikeuksiin ja elämän kriisitilanteisiin voi löytyä apua seuraavista ulkoisista linkeistä:
Suhdeklinikka
Väestöliitto
Kataja
Suhdesoppa
Apua.info
Apuaeroon.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Naisenväkivalta.fi

 

Nainen ja mies istuvat selät vastakkain
Parisuhteen vaikeuksiin voi saada apua.