Hautojen hoito

Seurakunta hoitaa hautausmaita sen arvoa vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Vastuu yksityisen haudan hoidosta kuuluu haudan haltijalle, mutta seurakunta voi ottaa haudan hoitoonsa korvausta vastaan haudanhoitosopimusehtojen ja hautainhoitorahaston ohjesäännön mukaisesti. Hautakiven oikaisu ei kuulu haudanhoitosopimukseen, vaan se tehdään erillisestä tilauksesta tuntityönä.

Hautojen hoitosopimus

Kajaanin seurakunnalla on erilaisia haudanhoitosopimuksia yhdelle kesälle, 5 vuodeksi tai 10 vuodeksi.

Kesähoidoista tulee automaattisesti tarjouskirje seuraavan vuoden huhtikuussa, jolloin laskun maksamalla vahvistaa hoitosopimuksen jatkumisen.

Pitkäaikaisten, viiden ja kymmenen vuoden hoitosopimuksien päättymisestä ilmoitetaan kirjeitse, jolloin omaiset voivat halutessaan jatkaa sopimusta.

Asiaa koskevat tiedustelut maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00 välisenä aikana puhelinnumerosta (08) 6172 2259 (toimistosihteeri) tai 044 7444 259 (ylipuutarhuri).

Kuvaaja: Aarne Ormio

Hoitosopimuksen sisältö

Kesähoito (1 vuosi)

Hoitomaksu määräytyy hautapaikan leveyden mukaan, kukat omaiset voivat joko tuoda itse tai tilata ne seurakunnalta erillisen hinnaston mukaan.

Kesähoitoon sisältyy:

• kevätsiivous
  • kukkapaikan kevätkunnostus ja lannoitus
  • hauta-alueen hiekan tai nurmikon hoito
  • kukkien hoito
  • kukkien poisto syksyllä kukkapesästä, hopealehdet jätetään
  • syyssiivous

Peruskunnostus ja hautakiven oikaisu

Peruskunnostus ja oikaisu tehdään pyydettäessä tuntityönä 25€/tunti/työntekijä + mahdollinen maa-aines. Jos työkoneita tarvitaan, konetyön hinta on 35€/tunti.

5 ja 10 vuoden haudanhoito

• samat toimenpiteet kuin kesähoidossa
  • kukat kuuluvat hintaan

Kesähoidon hinnasto »