Kajaanin kirkko

Seurakunnan pääkirkko

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Kajaanin kirkko

Kajaanin kirkko on keskellä kaupunkia Pohjolankadun varressa. Jac Ahrenbergin suunnittelema, puhdasta nikkarityyliä edustava puurakennus on seissyt paikallaan jo vuodesta 1896.

Syksyllä 2006 tehdyssä laajassa peruskorjauksessa korjattiin kirkon lahovauriot ja tehtiin tekinisiä muutoksia, jonka jälkeen se on avautunut toimintaan entistä ehompana. Suurin näkyvä muutos on alttariosassa. Seinässä kiinni ollutta alttaria on kavennettu ja se on jäänyt apupöydäksi. Uusi alttari on sijoitettu siten, että liturgi toimii sen takana ollen koko jumalanpalveluksen ajan kasvot seurakuntaan päin. Kuoriosassa on myös pöytä kastemaljalle.

Kirkkoa voidaan anomuksesta vuokrata ulkopuolisille mm. konserttien pitopaikaksi. Tähän tarvitaan kirkkoneuvoston lupa.

Kajaanin kirkon esittelyn löydät täältä.

Kirkkosalissa on noin 800 istumapaikkaa. Pyörätuoleille on varattu paikat kirkon etuosan oikean puolen sivupenkeistä. Induktiosilmukka kuuluu parhaiten kirkon keskiosassa. WC-tilat sijaitsevat kirkkopihalla erillisrakennuksessa.

Kajaanin tiekirkko avoinna kesäkuusta elokuun puoliväliin joka päivä klo 10-20.

Tutustu tilojen varaamiseen »

Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani

Sunnuntain messu pääkirkossa