Paltaniemen kuvakirkko

Paltaniementie 851, 87850 Paltaniemi

Paltaniemen kuvakirkko

Kuvakirkko sijaitsee Paltaniemen kulttuurimiljöössä, jossa sijaitsee esim. Eino Leino -talo. Kirkon lähellä on Paltaniemen hautausmaa ja Valon Kappeli. 1700-luvulta peräisin oleva kirkko on Paltamon seurakunnan omistuksessa. Kajaanin seurakunta vuokraa sitä omaan toimintaansa ja pitää kesäaikaan ja jouluaattona siellä jumalanpalvelukset. Kirkossa pidetään kesäisin paljon vihkitilaisuuksia. Kuvakirkon yhteydessä olevasta metsähautausmaasta vastaa Paltamon seurakunta, puh. (08) 617 2341.

Kirkon varaukset hoidetaan Kajaanin seurakunnan kirkkoherranviraston kautta, puh. (08) 617 22 200.

Paltaniemen kuvakirkon historiaan voit tutustua täältä.

Kuvakirkossa ei ole lämmitystä, jonka vuoksi se on talvisin avoinna vain tilauksesta. Kirkossa ei ole äänentoistojärjestelmää, ja siellä on mekaaninen harmooni. Kirkon läheisyydessä ei ole inva-WC:tä. Kirkkoon mahtuu noin 800 henkilöä.

Paltaniemen tiekirkko avoinna toukokuun lopusta elokuun puoleenväliin joka päivä klo 10-18.

Tutustu tilojen varaamiseen »