Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokousten pöytäkirjat » 
Kirkkoneuvoston kokousajankohdat löydät täältä.
Kirkkovaltuuston kokousajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Kirkkovaltuuston esityslista »
Esityslista on luettavissa noin viikkoa ennen kokousta. Pöytäkirjan julkaisun jälkeen esityslista ei ole enää nähtävillä.

Uutislistaukseen

vihkiminen, vihkipäivä

Vihkipäivä 210221

30.12.2020 14.04

Kajaanin seurakunta järjestää vihkipäivän 21. helmikuuta 2021. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla vaivattomasti vihittäväksi avioliittoon Kajaanin kirkossa.

Papit, kanttorit ja suntio palvelevat maksutta. Vihkiajan voi varata perjantaihin 15.1. mennessä Kajaanin seurakunnan kirkkoherranvirastosta puhelimitse (08) 6172 2200 (puhelinaika ma–pe klo 9–15). Toimituskeskustelu käydään papin kanssa henkilökohtaisesti ennen vihkipäivää.  

Kirkkoherranvirasto suorittaa avioliiton esteiden tutkinnan evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnalta, jonka jäseniä kihlakumppanit ovat tai toinen heistä on. Avioliiton esteiden tutkintaa voi pyytää myös maistraatissa.  

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää sen, että molemmat kihlakumppanit ovat rippikoulun käyneitä ev.lut. seurakunnan jäseniä tai että toinen kihlakumppaneista on jonkin muun kristillisen uskontokunnan jäsen.

Vihkimisessä tarvitaan kaksi todistajaa. Tarvittaessa todistajat löytyvät muista läsnäolijoista.  

Avioliittoon vihkiminen on jumalanpalvelus, jossa soi siihen sopiva musiikki. Vihkipari voi esittää musiikkitoiveensa kanttorille. Vihkipappina toimivat Kajaanin seurakunnan papit.

Rakkautta kannattaa juhlia! Avioliitto on syvää sitoutumista toiseen ihmiseen. Kirkollinen vihkiminen on pyhä toimitus, jossa pyydetään yhteiselle liitolle hyvän Jumalan siunausta.