Hautajaiset

Hautaan siunaamisessa saatetaan päätökseen kasteessa alkanut matka Jumalan luo ja uskotaan vainaja Jumalan haltuun.
Hautajaiset antavat tilan yhdessä suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Seurakunnassa hautausasioita hoidetaan hautausasiain toimistossa, seurakunnan virastotalossa (Linnankatu 12), joka on avoinna ma-pe klo 9-15, p. (08) 6172 2259.

Hautausasiain toimistossa sovitaan mm. kappelin varauksesta, hautapaikasta, haudankaivuusta, hautaustavasta ja muista hautaukseen liittyvistä asioista. Siunauksia toimitetaan pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin klo 10, 11, 12 ja 13, joihin on etukäteen varattu toimituksen hoitava pappi.

Siunauksen toimittava pappi ottaa ennakkoon yhteyttä omaisiin sopiakseen toimituskeskustelun ajankohdan. Toimituskeskustelussa sovitaan siunaustilaisuuden yksityiskohdista.

Hautajaisjärjestelyt »

Hautojen hoito »

Hautaan siunaaminen etenee seuraavasti:

• Virsi (tai alkusoitto)
  • Alkusiunaus
  • Johdantosanat
  • (Yhteinen rippi)
  • Psalmi
  • Rukous
  • Raamatunluku ja papin puhe
  • (Uskontunnustus)
  • Siunaussanat
  • (Virsi)
  • Rukous
  • Isä meidän
  • Herran siunaus
  • Päätösmusiikki (virsi)

Kukkien lasku voidaan hoitaa joko toimituksen alkuosassa tai ennen päätösvirttä.

Kuvaaja: Kirkon kuvapankki/Henna Aaltonen