Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus

Parisuhde on parhaimmillaan elämän antoisin, mutta samalla myös haastavin ihmissuhde. Vaikeina aikoina on tärkeää selvittää, mitä on tunnekuohujen tai tunteen puuttumisen takana, ja katsoa, olisiko asialle tehtävissä jotain. Puolisoiden keskinäisen suhteen paraneminen vaikuttaa merkittävästi koko perheen hyvinvointiin, lasten turvallisuuden tunteeseen ja vanhempien jaksamiseen arjen keskellä.

Aina suhteen jatkaminen ei enää tunnu mahdolliselta, vaan päädytään avio- tai avoeroon. Myös siinä tilanteessa tulevaisuutta ajatellen on tärkeää käydä läpi mielessä olevia asioita ja tunteita.

Varsinaisen erosovittelun (ks. esite) tavoitteena on lasten edun ja molempien vanhempien vanhemmuuden turvaaminen. Siinä pyritään yhdessä sellaisiin käytännön ratkaisuihin, jotka sopivat kaikille osapuolille, ja tuetaan vanhemmuuteen liittyvää yhteistyötä myös eron jälkeen.

Asiakkaaksi voi hakeutua kaikkialta Kainuusta sekä Nurmeksesta ja Valtimolta. Yhteyttä voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia. Työskentelyjakson pituus sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palveluiden käyttäminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Ajanvarauspäivystys on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11, p. (08) 6172 2226 tai 044 7444 276. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Otamme yhteyttä lähipäivinä. Käyntiosoitteemme on Brahenkatu 14, 87100 Kajaani.

Sähköpostiyhteydenotto ei ole mahdollinen tietoturvasyistä.

Perheneuvojat

Aune Hiltunen
Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja
p. 044 7444 229

Eija Airaksinen
Perheneuvoja
p. 044 7444 225

Parisuhteen vaikeuksiin ja elämän kriisitilanteisiin voi löytyä apua seuraavista linkeistä:
Suhdeklinikka
Parisuhdeneuvola
Parisuhteen palikat
Väestöliitto
Kataja
Suhdesoppa
Apua.info
Apuaeroon.fi
Vanhemmuussuunnitelma
Naisenväkivalta.fi

Perheasiain neuvottelukeskus auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa.