Päihde- ja kriminaalityö

Työn tarkoituksena on tukea sekä ongelmista kärsiviä että heidän läheisiään.

Päihdetyö

Diakoniatyöntekijä auttaa päihdeongelmaista kulkemalla hänen rinnallaan ja tukemalla häntä. Henkilökohtaisessa tapaamisissa vastaanotolla pyritään kartoittamaan asiakkaan kokonaisvaltainen tilanne ja ohjaamaan hänet oikeanlaisen avun piiriin. Seurakunnan päihdetyö on verkostotyötä.

Seurakunta järjestetään päihdeasiakkaille leiri-, retki- ja ryhmätoimintaa, joiden tarkoituksena on antaa elämyksiä ilman päihteitä ja tarjoa vertaistukea.

 

Kriminaalityö

Seurakunnan diakoniatyö pyrkii auttamaan paluuta yhteiskuntaan vankilatuomion jälkeen ja se toimii myös läheisten ja omaisten tukena.

Diakoniatyöntekijät ja heidän vastuualueensa »Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Syksyinen hiekkatie, jota reunustavat keltaiseksi värinsä vaihtaneet lehtipuut.
Kuvaaja: KK / Aarne Ormio

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai seurakuntasi pappiin tai diakoniatyöntekijään, he auttavat ja ohjaavat sinut eteenpäin

Myös päihdeongelmaisen läheinen kaipaa apua

Jouduitko rikoksen uhriksi tai todistajaksi ja tarvitset käytännön tai henkistä tukea? Ota yhteys rikosuhripäivystykseen tai seurakuntaasi.

Rikoksen uhrina

Rikoksen tekijöitä pidetään helposti pahoina ja paatuneina. Kirkon vankilatyössä näkyvä henkinen ja hengellinen hätä kertovat kuitenkin muuta. 

Rikoksen tekijä

Monet seurakunnat ja kristilliset järjestöt auttavat vapautumassa olevia tai vapautuneita vankeja uuden arjen alkuun pääsemisessä. 

Vapautuessasi

Rikoksen uhrien ja tekijöiden parissa työskentelee satoja vapaaehtoisia tukihenkilöitä.

Vapaaehtoiseksi auttajaksi?

Rikos järkyttää tekijän, uhrin ja näiden läheisten mieliä. Se horjuttaa perusturvallisuutta hajottaa luottamukseen perustuvaa yhteiskuntaa.

Rikos koskettaa monia