Pikkuhelppi ja Lapsiparkki

- Maksutonta lastenhoitoapua perheen arkeen

Pikkuhelppi

Kesätauolla 22.6-31.7.23. Syksyn pikkuhelppi päivät ilmoitetaan myöhemmin.

Pikkuhelppi tulee apuun, kun vanhempia väsyttää ja he kaipaavat arkeen hetken hengähdystä tai tarvitsevat lastenhoitajaa päästäkseen esim. lääkärikäynnille, mihin ei ole mahdollista ottaa lasta mukaan. 

Toiminta on maksutonta. Perheellä on mahdollista saada palvelua max. 4 kertaa/vuosi. Helppiaika on kerrallaan noin 2h torstaisin klo 13-16 välisenä aikana. Toiminnassa on kerrallaan vain yhden perheen lapsi/lapset.
Pikkuhelppiin varataan aika etukäteen tekstiviestillä p. 044 7444 244/Sari Korkkonen. Viestiin vastataan takaisin soittamalla arkipäivisin klo 8-16 välillä. Pikkuhelppi toimii Teppanan kerhotiloissa, osoitteessa Erätie 12 C.

Pikkuhelppiä järjestetään vanhempien toiveen mukaan joko sisätiloissa tai ulkona. Lapsille järjestetään heidän ikätasoaan vastaavaa puuhaa. Lapset ovat seurakunnan tapaturmavakuutusten piirissä. Pikkuhelpissä ei ole tarjoilua, vaan tarvittaessa lapselle voi ottaa mukaan omat eväät. Myös asianmukainen vaatetus on tarpeen, varsinkin ulkoiluja ajatellen.

Lapsista otetaan ylös tarpeelliset tiedot ja vanhempien yhteystiedot, joita säilytetään tietosuoja-asetusten mukaisesti. Tiedot poistetaan asiakkuuden päätyttyä. Toimintaa vetävät seurakunnan koulutetut lastenohjaajat. Ohjaajilla on vaitiolovelvollisuus lapsen ja perheen asioista.

Toimintaan osallistutaan vain terveenä.

Lapsiparkki

Lapsiparkki on maksuton ja tarkoitettu 2-8-vuotaille lapsille. 
Lapsiparkki on avoinna lauantaisin kello 10-14. Viimeinen parkkipäivä la 29.4. Toiminta jatkuu syksyllä.

Lapset voivat olla hoidossa max. 2 tuntia/ kerta. Paikalla on aina vähintään kaksi hoitajaa. Enimmillään lapsia voi olla hoidossa 10. Paikan voi varata etukäteen tai tulla katsomaan, onko vapaita paikkoja.  Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut p. 044 313 1905

Lapsiparkkitoimintaa toteutetaan yhteistyössä MLL:n Kainuun piirin, Kajaanin 4H:n ja Kainuun ammattiopiston kanssa.

Pikkuhelppi logo