Pikkuhelppi ja Lapsiparkki

- Maksutonta lastenhoitoapua perheen arkeen

Pikkuhelppi

Pikkuhelppi tulee apuun, kun vanhempia väsyttää ja he kaipaavat arkeen hetken hengähdystä tai tarvitsevat lastenhoitajaa päästäkseen esim. lääkärikäynnille, mihin ei ole mahdollista ottaa lasta mukaan.
Perheellä on mahdollista saada palvelua max. 4 kertaa lukukaudessa. Helppiaika on korkeintaan 2h ja toiminnassa on vain yhden perheen lapsi/lapset kerrallaan. Toiminta on maksutonta

Pikkuhelppi toimii arkipäivisin klo 8-16 välillä Teppanan kerhotilassa (Erätie 12C) tai Kuurnan kerhotilassa (Linnantaustie 55A)

Vapaita aikoja voi tiedustella tekstiviestillä Minna Kuntsi, 044 7444 216. Vastaamme arkipäivisin klo 8-16 välillä.

Pikkuhelppiä järjestetään vanhempien toiveen mukaan joko sisätiloissa tai ulkona. Lapsille järjestetään heidän ikätasoaan vastaavaa puuhaa. Lapset ovat seurakunnan tapaturmavakuutusten piirissä. Pikkuhelpissä ei ole tarjoilua, vaan tarvittaessa lapselle voi ottaa mukaan omat eväät. Myös asianmukainen vaatetus on tarpeen, varsinkin ulkoiluja ajatellen.

Lapsista otetaan ylös tarpeelliset tiedot ja vanhempien yhteystiedot, joita säilytetään tietosuoja-asetusten mukaisesti. Tiedot poistetaan asiakkuuden päätyttyä. Toimintaa vetävät seurakunnan koulutetut lastenohjaajat. Ohjaajilla on vaitiolovelvollisuus lapsen ja perheen asioista.

Toimintaan osallistutaan vain terveenä.

Helppi suljettu
joulutauko18.12.2023- 7.1.2024
Henkilökunnan virkistyspäivä to 29.2.
Talviloma viikolla 10 (4.3. - 10.3.2024)
Pääsiäinen 29.3. - 1.4.
Vappu ke 1.5.
helatorstai to 9.5.

Lapsiparkki 2-8-vuotiaille lapsille

Lauantaisin 20.1. - 27.4.2024 klo 10-14.
Suljettu 2.3., 9.3. ja 30.3. Lapsiparkki on maksuton

Lapset voivat olla hoidossa max. 2 tuntia/ kerta. Paikalla on aina vähintään kaksi hoitajaa. Enimmillään lapsia voi olla hoidossa 10. Paikan voi varata etukäteen tai tulla katsomaan, onko vapaita paikkoja.  Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut p. 044 313 1905

Lapsiparkkitoimintaa toteutetaan yhteistyössä MLL:n Kainuun piirin, Kajaanin 4H:n ja Kainuun ammattiopiston kanssa.

Päivitetty 2.1.2024

Pikkuhelppi logo