Henkinen jaksaminen

Äjä jää yksin vaikeassa elämätilanteessa. Seurakunnan työntekijät ovat sinua varten kun huolet painavat ja tarvitset luotettavaa keskustelukumppania.

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Palveleva puhelin: 0400 22 11 80, joka ilta klo 18–24.

Keskusteluavun verkkopalveluihin pääset tästä.

Päivystävä pappi

Päivystävä pappi on tavoittettavissa arkipäivisin klo 10–12, ja hän tulee pyydettäessä Kajaanin seurakuntakeskukseen, Linnankatu 12, lyhyen odotusajan jälkeen. Puh. (08) 617 21.

Mielenterveystyö

Seurakunnan mielenterveystyö tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun ja vertaistukeen. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan virkistystoimintaa kuten leirejä ja retkiä. Näistä ilmoitamme seurakuntalehdessä. Akuuttitilanteissa auttaa myös Kainuun kriisikeskus, jonka palveluista voit lukea lisää tästä:  Kainuun kriisikeskus.

Vapaaehtoisten ystäväpalvelu

Seurakunnan ystäväpalvelu on vapaaehtoisten toteuttamaa kotikäyntitoimintaa kotonaan asuville, erityisesti ikääntyville kajaanilaisille. Ystäväpalveluun kuuluu myös puhelinystävätoiminta. Vapaaehtoisen pääasiallinen tehtävä on toimia keskusteluystävänä. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia. Ystäväpalvelu on saajalleen maksutonta. VAPAAEHTOISTEN TEKEMÄT KOTIKÄYNNIT OVAT TAUOLLA VUODEN 2020 LOPPUUN SAAKKA KORONAN VUOKSI. Puhelinystävää voi tiedustella diakoniatyöntekijä Hanna Heikkiseltä p. 044-7444 211 tai 08-61721.

Tie halkoo peltomaisemaa auringonlaskun aikaan.
Kuvaaja: KK / Mervi Korpiaho

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla