Rippijuhlat

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Lähde mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta  rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluihin ilmoittautumisesta: kajaaninseurakunta.fi/rippikoulu  

Aikuisrippikoulu ja yksityisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena tai yksityisesti. Aikuisrippikoulu on useimmiten yksityisrippikoulu, jonka laajuus on noin 20 tuntia. Aikuisrippikoulussa luet kirjoja ja keskustelet papin kanssa uskon tärkeimmistä asioista. Joskus voi olla mahdollista, että aikuisrippikoulu järjestetään pienryhmänä, mikäli yhtä aikaa rippikoulun haluaa käydä useampi suunnilleen samassa elämäntilanteessa oleva aikuinen. Yksityisrippikoulun voi tarvittaessa käydä myös nuori.

Halutessasi käydä rippikoulun yksityisesti voit ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin Jyri Kittiin 044 7444 106, oppilaitospappi Anna Juntuseen 044 7444 112 tai kehen tahansa sinulle ennestään tuttuun pappiin.

Kuvaaja: Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen