nuoria pöydän ääressä

Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Tervetuloa mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta  rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on päättynyt 11.10.2019. Ilmoittautuneille lähetettiin tieto ryhmävalinnasta kirjeitse. Alkuvuodesta kaikki tämän vuoden rippikoulut ovat aloittaneet omissa ryhmissään.

Korona-viruksen takia kuitenkin kaikki ennakkoon ilmoitetut rippikoulu-ajankohdat joudutaan muuttamaan, ja siitä on lähetetty kirje kaikille riparilaisille huhtikuun lopussa. Kesäkuussa lähetettiin kirje heinäkuun tarkentuneista aikatauluista ja heinä-elokuulle siirtyneistä konfirmaatioista.

Rippikoulujen uudelleenjärjestely muuttaa myös rippikoulun ruokamaksua. Tästä tullaan kertomaan tarkemmin siinä vaiheessa, kun tiedämme leirijakson vuorokausimäärän. Ja edelleen tästäkin rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta vähävaraisuuden perusteella. Anomuslomakkeita saa rippikoulun ohjaajilta ja seurakunnan taloustoimistosta (puh. 08-61721). Lisätietoa avustusten hakemisesta »

Mikäli et ole ilmoittautunut rippikouluun lokakuun aikana, ja haluaisit jälki-ilmoittautua, ota yhteys rippikoulutyöntekijöihin.

Rippikoulutyöntekijät kertovat mielellään lisää rippikouluihin liittyvistä asioista. Ota yhteyttä oman ryhmäsi ohjaajiin.

*****

Rippikouluista 2021 tiedotetaan syyskuussa 2020 kouluissa, seurakuntalehdessä ja tällä sivulla.

Kuva riparilta 2019 - saunarannassa riparilainen Salla Sirviö.
Riparille 2020 - kuva Joutenlammelta.

Ota yhteyttä!

kappalainen, nuorisotyö

Nuorisotyön tiimivastava IG:jyrijkitti YouTube:ASMR Pastorit Nälkämaan pastorit FB:Jyri J Kitti