nuoria pöydän ääressä

Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Tervetuloa mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella.

Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin on päättynyt 17.lokakuuta 2021. Mikäli et ehtinyt ilmoittautua ja haluat jälki-ilmoittautua, ota yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin, puh 044 7444 246 tai 044 7444 106.

Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta vähävaraisuuden perusteella. Anomuslomakkeita saa rippikoulun ohjaajilta ja seurakunnan taloustoimistosta (puh. 08-61721). Lisätietoa avustusten hakemisestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä »

Jos käyt rippikoulun muualla kuin Kajaanissa, ota yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin (ellet vielä sitä ilmoittanut): puh 044 7444 246 tai 044 7444 106.

Kuvassa: Joutenlampi on kirjaimellisesti lampi, jossa mm. riparien opetuksen tauottua on hyvä käydä uimassa!

Kuva Joutenlammelta - saunarannassa isonen ihailee auringonlaskua.
Riparille 2022 - kuva Joutenlammelta.

Ota yhteyttä!

Virkavapaalla 1.11.2021-31.3.2022

kappalainen, nuorisotyö

Nuorisotyön tiimivastava IG:jyrijkitti YouTube:ASMR Pastorit FB:Jyri Kitti (Työprofiil)