nuoria pöydän ääressä

Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Tervetuloa mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta  rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin on päättynyt 11.lokakuuta 2020. Mikäli et ehtinyt ilmoittautua tai haluat jälki-ilmoittautua, ota yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin, puh 044 7444 246 tai 044 7444 275.

Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta vähävaraisuuden perusteella. Anomuslomakkeita saa rippikoulun ohjaajilta ja seurakunnan taloustoimistosta (puh. 08-61721). Lisätietoa avustusten hakemisesta »

Jos käyt rippikoulun muualla kuin Kajaanissa, ota yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin (ellet vielä sitä ilmoittanut): puh 044 7444 246 tai 044 7444 275.

Kuva Joutenlammelta - saunarannassa kesän 2021 isonen Salla Sirviö.
Riparille 2021 - kuva Joutenlammelta.

Ota yhteyttä!

kappalainen, nuorisotyö

Nuorisotyön tiimivastava IG:jyrijkitti YouTube:ASMR Pastorit Nälkämaan pastorit FB:Jyri J Kitti