Palveluoperaatio Saapas

Saapas menee sinne, missä nuoret jo ovat. Saappaan vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän omilla ehdoillaan kaduilla, festareilla ja sosiaalisessa mediassa. Saapaslaiset ovat turvallisia ja luotettavia aikuisia, jotka kuuntelevat ja auttavat nuoria. Saapas-päivystäjinä toimivat koulutetut täysi-ikäiset vapaaehtoiset. Heitä tukevat Saapas-ryhmien vastaavat ohjaajat, jotka ovat seurakuntien tehtäväänsä nimeämiä henkilöitä. Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä, ja toimintaa koordinoi Nuori kirkko ry.

Kajaanin Saapas päivystää kouluvuoden aikana tarpeen mukaan perjantaisin klo 20–24 sekä kesäisin eri festareilla. Saapas-kahvilalla Kajaanin seurakunnan Keskusseurakuntakodin tiloissa, Kirkkokatu 26, on avoimet ovet kouluvuoden aikana joka perjantai ja lauantai klo 19.30–22.30.

Saapas -toiminnasta ja Saappaan ohjaajakoulutuksien alkamisajoista voit kysyä erityisnuorisotyönohjaaja Tarja Vehkaojalta, 044 7444 240 tai Pasi Niemiseltä, 044 7444 249. Saapas-ohjaajina voivat toimia 18 vuotta täyttäneet. 

Lisätietoa Saapas-toiminnasta »