Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus
 

Tarjoamme parisuhdeongelmia ennaltaehkäisevänä työnä parisuhteen kuntokartoituskeskusteluja ja korjaavana työnä pariterapeuttisia keskusteluja parisuhteen ja perheen kriisitilanteisiin. 

Parisuhteen kuntokartoituskeskustelut

Onko kiire vienyt ajan parisuhteen hoitamiselta? Haluaisitko jutella puolisosi kanssa parisuhteesta? Perheasian neuvottelukeskuksessa tehdään myös ristiriitoja ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelun ohjaa koulutuksen saanut ja vaitiolovelvollinen vapaaehtoinen pari. Keskustelussa keskitytään parisuhteen vahvuuksiin ja keskeisiin teemoihin, kuten sitoutuminen, tunteet, seksuaalisuus, ristiriidat, sanat (vuorovaikutus), teot, luottamus ja anteeksiantaminen. Vapaaehtoiset eivät arvioi keskusteluun tulleiden parisuhdetta, vaan keskiössä on pariskunnan oma pohdinta suhteen vahvuuksista ja kehitysalueista. 

Kuntokartoituskeskustelu kestää kolme tuntia ja sen voi käydä kahtena eri päivänä. Keskusteluun voi tulla myös yksin. Huomioithan, että kuntokartoituskeskustelut eivät sovi parisuhteen kriisitilanteisiin, vaan niissä pyydämme ottamaan yhteyttä ajanvaraukseen. 

Kuntokartoituskeskusteluihin on jatkuva ilmoittautuminen ja aikoja voi tiedustella perheneuvojilta alla olevista numeroista. 

Perheneuvonta tarjoaa pariterapeuttisia keskusteluja

Ajanvarauspäivystys numerossa 044 7444 276 on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. 

Huom! Kesä-, heinä- ja elokuussa päivystämme vain torstaisin klo 9-11.

Parisuhde on parhaimmillaan elämän antoisin, mutta samalla myös haastavin ihmissuhde. Vaikeina aikoina on tärkeää selvittää, mitä on tunnekuohujen tai tunteen puuttumisen takana, ja katsoa, olisiko asialle tehtävissä jotain. Puolisoiden keskinäisen suhteen paraneminen vaikuttaa merkittävästi koko perheen hyvinvointiin, lasten turvallisuuden tunteeseen ja vanhempien jaksamiseen arjen keskellä.

Aina suhteen jatkaminen ei enää tunnu mahdolliselta, vaan päädytään avio- tai avoeroon. Myös siinä tilanteessa tulevaisuutta ajatellen on tärkeää käydä läpi mielessä olevia asioita ja tunteita.

 

Ajanvaraus

Asiakkaaksi voi hakeutua kaikkialta Kainuusta. Yhteyttä voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia. Työskentelyjakson pituus sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palveluiden käyttäminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Ajanvarauspäivystys numerossa 044 7444 276 on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. Muina aikoina puhelimeen voi jättää soittopyynnön. Otamme yhteyttä lähipäivinä. Käyntiosoitteemme on Brahenkatu 14, 87100 Kajaani.

Sähköpostiyhteydenotto ei ole mahdollinen tietoturvasyistä.


Parisuhteen vaikeuksiin ja elämän kriisitilanteisiin voi löytyä apua seuraavista ulkoisista linkeistä:
SuhdeklinikkaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
VäestöliittoLinkki avautuu uudessa välilehdessä
KatajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
SuhdesoppaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Apua.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Apuaeroon.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Naisenväkivalta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

vastaava perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut

Perheasiain neuvottelukeskuksen ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9-11, puh. 044 7444 276.

Ota yhteyttä

perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut
Brahenkatu 14
87100 Kajaani

Perheasiain neuvottelukeskuksen ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9-11, puh. 044 7444 276.