Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokousten pöytäkirjat » 
Kirkkoneuvoston kokousajankohdat löydät täältä.
Kirkkovaltuuston kokousajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Kirkkovaltuuston esityslista »Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Esityslista on luettavissa noin viikkoa ennen kokousta. Pöytäkirjan julkaisun jälkeen esityslista ei ole enää nähtävillä.

Uutislistaukseen

Kirkkoneuvosto päätti: Kajaanin seurakunta voi ottaa koronapassin käyttöön

16.12.2021 10.12

Koronatautitilanne on niin Suomessa kuin kaikkialla maailmassa heikentynyt huomattavasti. Kirkkoneuvosto päätti 2.12. kokouksessaan, että mikäli Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää Kainuuseen kokoontumisrajoituksia tautitilanteen heikentymisen vuoksi, niin Kajaanin seurakunta voi ottaa käyttöön EU:n koronatodistuksen eli koronapassin tai rajoittaa tilaisuuksien osallistujamääriä. 

Koronapassin käyttö koskisi ensisijaisesti korkean tarttumisriskin tilaisuuksia, joihin lukeutuvat seurakunnan Kauneimmat joululaulut sekä joulukonsertit. Koronapassin käyttöä koskeva laki on toistaiseksi voimassa 31.12.2021 saakka. 

Kansallisen koronapassin tavoitteena on vähentää fyysisiin kokoontumisiin liittyviä koronavirustartuntoja ja edistää yhteiskunnan avaamista terveysturvallisesti. Koronapassin tavoitteena on myös helpottaa sellaisten alojen toimintaa, jotka tällä hetkellä kärsivät eniten rajoituksista tai joiden toimintaan asetettaisiin lisärajoituksia tautitilanteen pahentuessa. 

Perustuslakivaliokunnassa on todettu, että koronapassi ei ole perustuslain vastainen, koska yksilön vapauksia joudutaan punnitsemaan niiden tärkeysjärjestyksen mukaan. 

Mikäli Kajaanin seurakunnassa otetaan koronapassi käyttöön, niin passin lukeminen järjestetään mahdollisimman sujuvasti. Koronapassin käyttöönotosta päättää seurakunnissa kirkkoneuvosto. 

Koronapassia ei voida edellyttää uskonnollisiin tilaisuuksiin (jumalanpalvelukset, hartaudet) osallistumiselta, mutta uskonnollisten tilaisuuksien osallistujamääriä voidaan rajoittaa. 

Kajaanin seurakunta seuraa koronatilanteen kehittymistä ja AVI:n linjauksia ja tiedottaa mahdollisesti niihin liittyvistä toimenpiteistä.