Urkuilta "Ah tiesi usko haltuun Herran"

Kajaanin kirkko

Olli Kinnunen, urut

Kajaanin kirkossa soi urkumusiikki otsikolla Ah tiesi usko haltuun Herran, kun kanttori Olli Kinnunen istuu jälleen tutulle urkupenkille. Illan aikana kuullaan muun muassa Kinnusen omia urkusävellyksiä ja improvisaatioita, J.S.Bachin musiikkia sekä Hollantilaisen Feike Asman Fantasia otsikon virteen Ah tiesi usko haltuun Herran. Ilta alkaa jykevällä Bachin preludilla c-molli, jonka tummat sävyt sopivat syyskuun iltaan mainiosti. Konserttiin tullessa voi kirjoittaa arpalippuun virsitoiveen, josta haluaisi Kinnusen improvisoivan. Konsertin aikana toiveet arvotaan ja Kinnunen improvisoi yhden arvotun virsiteeman pohjalta. Iltaan mahtuu niin riemullista kuin rauhallista ja hiljaista urkumusiikkia. Myös yleisö pääsee ääneen yhdessä laulettavien virsien myötä. Lasten äänet eivät ole häiriöksi tilaisuudessa, vaan urkuiltaan voi tulla vapaasti koko perheellä. Tilaisuuteen voi osallistua vain paikan päällä kirkossa, sitä ei striimata.

• Musiikki Musiikki