Kajaanin seurakuntakeskuksen siunaus ja lähettivierailu

su 30.8. kello 11.30 - su 30.8. kello 13.00
Kajaanin seurakuntakeskus

Kirkkoherra Marko Miettinen siunaa tilat. Pienissä ryhmissä on mahdollisuus käydä opastetulla kierroksella tutustumassa seurakuntakeskukseen, Kirkkokahvit Seurakuntakeskuksessa, Tervetuloa! Samassa yhteydessä Tuula ja Kimmo Kosonen kertovat työstään Thaimaassa Mekong-joen alueella.

Heinäkuussa 2019 aloitetun remontin myötä virastotalo on kokenut kokonaisuudistuksen: rakennuksen tekniikka ja pintamateriaalit on uusittu, huonejärjestystä on muutettu ja yksi kerros on rakennettu lisää. Ainoastaan runko ja perusrakenteet sekä vanha patteriverkosto ovat jääneet jäljelle entisestä.
1980-luvulla suosiossa olleet tummemmat pintamateriaalit ovat vaihtuneet nykypäivän vaaleampiin materiaaleihin. Myös ulkopinta on raikastanut ilmettään, ja uusi valkoinen rappaus peittää alleen vanhan lohkotiilipinnan.

Kiinteistöön rakennetun lisäkerroksen myötä toimistotiloja on enemmän, joten aikaisemmin hajautetusti ympäri kaupunkia sijainneita toimistoja löytyy nyt saman katon alta.

Uudessa seurakuntakeskuksessa on aikaisempaa enemmän seurakuntatiloja toiminnan ja tilaisuuksien järjestämistä varten, minkä vuoksi myös rakennuksen nimi vaihdettiin virastotalosta seurakuntakeskukseksi. Kokoontumistilat, kuten monitoimitila ja juhlasali, sijaitsevat pääosin alakerrassa. Valtuustosalista on tehty monitoimitila, joka on myös kalustuksensa osalta helpommin muunneltavissa eri käyttötarkoituksiin. Kahvion yhteydessä on juhlasali, jossa voidaan järjestää kokoontumisia 80 hengelle. Kaikissa kokoustiloissa on induktiosilmukka, ja tiloihin on esteetön pääsy.