Kastepäivä

Linnantauksen seurakuntakeskus

Ilmoittaudu tästä

Kutsumme niitä perheitä, joissa on kastamaton, alle 15 -vuotias lapsi, osallistumaan kastepäivään 5. lokakuuta Linnantauksen seurakuntakeskukseen.

Tämän helpompaa kasteen järjestäminen tuskin voi olla. Kastepäivässä ihan kaikki on tehty valmiiksi perheen puolesta kakkukahveista kirkon koristeluun.

Kastepäivä on mukava, yhteisöllinen ja juhlallinen kastetapahtuma, johon voi tuoda pienen tai vähän isommankin lapsen kastettavaksi.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

• Kastepäivään ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella
  • Tiedustelut pastori Sanna Oikarinen sanna.oikarinen@evl.fi, p.044 7444 205

Vieraat ovat tervetulleita kastejuhlaan

Mukaan kannattaa ottaa lähipiiri juhlimaan suurta asiaa ja nauttimaan seurakunnan tarjoamat kakkukahvit.

Kastepäivässä lauletaan tuttuja lastenvirsiä säestettynä.

Tilaisuuden kulku määrittyy sen mukaan, kuinka paljon kastettavia on ja mikä on heidän ikäjakaumansa. Kastehetkiä järjestetään klo 11, 12.30 ja 14. Yhteen kastehetkeen mahtuu enintään 4 perhettä kerrallaan.

Huomioon otettavaa kasteeseen liittyen:
  • Alle 12-vuotiaan kastettavan toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua.
  • Kastettavalla tulee olla kaksi kummia. Kummien tulee olla konfirmoituja ev.lut. kirkon jäseniä. Jos kummin löytäminen tuottaa vaikeuksia, kirkkoherran luvalla voi yksikin kummi riittää.