Merimieskirkon kesäjuhla

Merimieskirkon kesäjuhla Kajaanin kirkko

Kainuun mereltä maailman merille

Merimieskirkon jokavuotinen kesäjuhla on kaikille avoin ilmainen tapahtuma. Tämän vuoden juhlaa isännöi Kajaanin seurakunta ja teemana on Kainuun mereltä maailman merille.

Klo 10.00 Juhlajumalanpalvelus Kajaanin kirkossa.

Saarna: Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, liturgina kirkkoherra Marko Miettinen, kanttorina Olli Kinnunen, mukana myös kirkkokuoro.

virret:

172:1,3

Kolehti kannetaan merimieskirkkotyön hyväksi.
Välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen kesäjuhlan viestikapulan luovuttaminen ensi kesän juhlan järjestävälle seurakunnalle.
Lopuksi kirkkokahvit Keskusseurakuntakodilla.

12.00 Tervasoutunäytös joella

Kun Kainuu oli Suomen johtava tervantuottaja, terva kulki tynnyreissä Kajaanista Ouluun Kajaaninjokea pitkin. 1840-luvulla valmistunut Kajaanin tervakanava on ainoa toimiva tervakanava koko maailmassa. Niinpä tervakanavan soutunäytökset ovat ainutlaatuisia tapahtumia Suomessa ja koko maailmassa.

merimieskirkko.fi/kesajuhlat

Suomen merimieskirkko ja Kajaanin seurakunta