Urkukonsertti yhteisvastuulle

Urkukonsertti yhteisvastuulle

Sunnuntaina 7.4. klo 15 kuullaan Kajaanin pääkirkossa urkumusiikkia yhteisvastuun hyväksi. Kanttori Olli Kinnunen on valmistanut musiikillisen kattauksen, jossa tunnelmat vaihtelevat rauhallisesta ja rentouttavasta musiikista aina räiskyvään jylinään saakka. Kinnunen on tavoitellut vaihtelevaa ohjelmistoa, jonka kuulossa aika ei pitäisi käydä pitkäksi. Huhtikuussa talvi on jo kääntymässä kevääksi, ja kuulemme Vivaldin vuodenajoista "Talvi" -osaa uruille sovitettuna. Teoksessa on kuultavissa rauhalliset pakkaspäivät sekä talvimyrskyn puhallus ja myös se, kuinka lämpimät auringonsäteet iskeytyvät kovaan, kylmään jäähän. Tilaisuudessa kuullaan myös Ranskalaisen Alexandre Guilmantin säveltämän urkusonaatin vaikuttava ja virtuoosinen Finale-osa. Seurakuntalaisten toiveista Kinnunen on ottanut ohjelmaan myös esimerkiksi J.G.Waltherin osan urkukonsertosta h-molli sekä Sibeliuksen Andante Festivon. Tilaisuudessa lauletaan myös yhteisvirsiä ja kuullaan urkuimprovisaatiota. Konsertti sopii kaiken ikäisille ja sinne voi vapaasti tulla koko perheellä!

Konsertti Levolle laskeun, Luojani

Konsertti Levolle laskeun, Luojani Päivi Pylvänäinen, sopraano ja Laura Kivikoski piano/urut Vapaa pääsy, ohjelma 10€

Majataloillan konsertti

Konsertti Kajaanin kirkossa