minun kirkkoni

Minkälainen on sinun kirkkosi?

Vaikuta oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018 teemalla Minun kirkkoni. Vaaleissa valitaan Kajaanin kirkkovaltuustoon 33 luottamushenkilöä vuosiksi 2019–2022. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään, mihin seurakunnan rahoja käytetään ja myös siihen, ketä maallikkojäseniä kirkolliskokoukseen valitaan.

Tavoitteena on saada seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Lisätietoa seurakuntavaaleista www.seurakuntavaalit.fi

Vaalipäivänä äänestys Kajaanin kirkossa

Vaalipäivänä 18.11. äänestäminen tapahtuu Kajaanin kirkossa klo 11–20, jolloin seurakunta tarjoaa äänestäjille myös vaalikahvit.

Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan äänestyspaikalle!

Seurakunta on postittanut äänioikeutetuille ilmoituksen äänioikeudesta seurakuntavaaleissa. Ilmoituskortin voi ottaa mukaan äänestykseen, mutta sen puuttuminen ei estä äänestämistä.

Vaaleissa mukana kahdeksan valitsijayhdistystä ja 82 ehdokasta

Kajaanin seurakunnassa jätettiin määräaikaan mennessä kahdeksan valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat. Vaalilautakunta hyväksyi 17.9. kokouksessaan kaikki kahdeksan perustamisasiakirjaa. Virallisesti hyväksyttyjä ehdokkaita on 82.

Edellisissä seurakuntavaaleissa, vuonna 2014, ehdokkaita oli kymmeneltä ryhmittymältä yhteensä 109.

Tänä vuonna valitsijayhdistyksiä on kaksi vähemmän ja ehdokkaita 27 vähemmän, mutta alle 30-vuotiaiden ehdokkaiden määrä on kasvanut. Ehdokkaista alle 30-vuotiaita on 17, kun edellisissä vaaleissa heitä oli 12.

Naisia ehdokkaina on 42 ja miehiä 40.

Mukana on kolme uutta valitsijayhdistystä: Kuka muu muka, PerusS sekä Vihreä kirkko.

Katso ehdokkaat tästä.

Valitsijayhdistykset

Kajaanissa seurakuntavaaleihin asetti ehdokkaita kahdeksan valitsijayhdistystä. Tutustu yhdistyksiin tästä.

Vaalipäivä sunnuntai 18.11.

Äänestys ja vaalikahvit Kajaanin kirkossa klo 11–20