Ohjeita kirkossa olevia tilaisuuksia varten

Koronaviruksen takia säädettyjä rajoituksia on kevennetty. Kesäkuun alusta seurakunta saa kokoontua jumalanpalveluksiin, tulla ehtoolliselle ja kokoontua muihin kirkossa järjestettäviin tilaisuuksiin.

1. Kirkkoon saa kokoontua, kun huolehditaan vähintään 1,5 metrin etäisyyksistä ihmisten välillä. Istutaan joka toiselle penkkiriville ja vältetään lähikontakteja. Samaan talouteen kuuluvat voivat istua vierekkäin.
  2. Sisään saavutaan joko pääovesta tai inva-sisäänkäynnistä. Ulos voi poistua kaikista ovista.
  3. Jumalanpalvelus on kuultavissa Radio Dei -kanavalla (100 MHz) ja Dein nettiradiossa sekä nähtävissä striimattuna seurakunnan Facebook-sivulla. Videolle ei kuitenkaan kuvata kirkossa olevia seurakuntalaisia eikä ehtoollisella kävijöitä.
  4. Iän perusteella ketään ei kielletä tulemasta kirkkoon. Yli 70-vuotiaille annettu kehotus olla kotonaan karanteenissa on muuttunut suositukseksi.
  5. Ehtoolliselle tullaan kirkon pääkäytävää pitkin noudattaen turvaetäisyyksiä ja ehtoollinen jaetaan pääkäytävän päässä. Alttarilla voi käydä polvistumassa. Poistutaan omille paikoille sivukäytäviä pitkin.
  6. Kolehti kerätään ulos lähdettäessä pääsisäänkäynnin kohdalla. Käytössä olleet virsikirjat jätetään desinfektoitavaksi erillisille pöydille.