Kajaanin seurakunnan toiminta

Korona-epidemian osalta tilanne on Suomessa ja Kainuussa edelleen rauhallinen. Tästä huolimatta seurakunnan tilaisuuksissa ja toiminnassa noudatetaan edelleen tiettyjä rajoituksia ja turvallisuussuosituksia. 

Kirkkoherranvirasto ja hautaustoimisto 

Kirkkoherranvirasto ja seurakunnan hautaustoimisto palvelevat normaalisti uudistetuissa Kajaanin seurakuntakeskuksen (entinen virastotalo, Linnankatu 12) tiloissa arkipäivisin klo 9-15. 

Diakonian vastaanotto 

Diakonian vastaanotolle voi varata ajan soittamalla seurakunnan vaihteeseen (08-61721) tai asioimalla paikan päällä seurakuntakeskuksen infopisteessä. Vastaanottotilat ovat uudistetun seurakuntakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Vastaanotolle voi tulla vain terveenä. Muussa tapauksessa diakoniatyöntekijät järjestävät asiakkaalle etävastaanottoajan. Vastaanottotiloissa vältetään tartuntariskiä käyttämällä pleksiä. 

Jumalanpalvelukset 

Messuja järjestetään kirkoissa turvallisuusperiaatteita noudattaen normaalisti pyhäpäivisin. Pääkirkossa jumalanpalvelus on sunnuntaisin klo 10, Linnantauksen kirkossa klo 12, Lehtikankaan kirkossa klo 12 ja Vuolijoella ja Otanmäessä vuoroviikoin klo 10. Mahdollisuus seurata pääkirkon jumalanpalveluksia edelleen radion tai netin välityksellä jatkuu entisellään.  

Kirkolliset toimitukset 

Kirkolliset toimitukset toteutetaan normaalisti yleisiä terveysohjeita noudattaen.  

Turvasääntöjä yhä noudatetaan 

Seurakunnan työntekijät tekevät normaalisti kotikäyntejä ja onnitteluvierailuja syntymäpäiväjuhliin. Sairaalatyö jatkuu normaalisti. Sairaalapappi on tavoitettavissa arkipäivisin ja muut papit päivystävät kiireellisiä tapauksia varten iltaisin ja viikonloppuisin. Toistaiseksi hartaustilaisuuksia hoitokodeissa ei järjestetä. 

Vaikka tautitilanne on helpottanut, vaara ei silti ole vielä ohi. Joudumme kohtaamaan taudin, joka aiheuttaa huomattavaa terveysvaaraa, ja jonka ominaisuuksia ei täysin tunneta. Siksi turvasääntöjä on edelleen noudatettava, jotta taudin leviämiselle ei synny uusia mahdollisuuksia. 

Ohjeita kirkossa olevia tilaisuuksia varten

Koronaviruksen takia kirkossa toimitaan edelleen noudattaen varovaisuusperiaatteita. Seurakunta saa kokoontua jumalanpalveluksiin, tulla ehtoolliselle ja kokoontua muihin kirkossa järjestettäviin tilaisuuksiin.

  1. Kirkkoon saa kokoontua, kun huolehditaan vähintään 1,5 metrin etäisyyksistä ihmisten välillä. Vältetään lähikontakteja. Samaan talouteen kuuluvat voivat istua vierekkäin.
  2. Sisään saavutaan joko pääovesta tai inva-sisäänkäynnistä. Ulos voi poistua kaikista ovista.
  3. Jumalanpalvelus on kuultavissa Radio Dei -kanavalla (100 MHz) ja Dein nettiradiossa sekä nähtävissä striimattuna seurakunnan Facebook-sivulla. Videolle ei kuitenkaan kuvata kirkossa olevia seurakuntalaisia eikä ehtoollisella kävijöitä.
  4. Iän perusteella ketään ei kielletä tulemasta kirkkoon. Yli 70-vuotiaille annettu kehotus olla kotonaan karanteenissa on muuttunut suositukseksi.
  5. Ehtoolliselle tullaan kirkon pääkäytävää pitkin noudattaen turvaetäisyyksiä. Käytävän päässä kädet desinfioidaan, otetaan kertakäyttöpikari ja paperiliina alttarille. Ehtoolliselta poistutaan omille paikoille sivukäytäviä pitkin.
  6.  Käytössä olleet virsikirjat jätetään messun jälkeen desinfioitaviksi erillisille pöydille.