Kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokousten pöytäkirjat » 
Kirkkoneuvoston kokousajankohdat löydät täältä.
Kirkkovaltuuston kokousajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Kirkkovaltuuston esityslista »Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Esityslista on luettavissa noin viikkoa ennen kokousta. Pöytäkirjan julkaisun jälkeen esityslista ei ole enää nähtävillä.

Uutislistaukseen

Kirkkoneuvoston kokouksen päätöksiä 29.3.

Kirkkoneuvosto esittää talousjohtajan virkaan Pasi Mäkelää Lahdesta. Poistoeron ja rahaston vähennyksen jälkeen seurakunnan tilikauden alijäämäksi jää 39 797 euroa.
Talousjohtajan virkaan esitetään Pasi Mäkelää Lahdesta
Kirkkoneuvosto esittää yksimielisesti talousjohtajan virkaan kauppatieteiden ja filosofian maisteri Pasi Mäkelää Lahdesta. Kirkkovaltuusto tekee päätöksen valinnasta 18.4. kokouksessaan.
Kirkkoneuvosto perustelee esitystään sillä, että Pasi Mäkelällä on talousjohtajan hoitamista varten vaadittava soveltuva koulutus, työkokemusta kirkon työstä ja kokonaistuntemus kirkon työstä. Hän on hakijoista soveltuvin valittavaan tehtävään. Mäkelä on toiminut aikaisemmin muun muassa tilastoasiantuntija Kirkkohallituksessa sekä vs. talouspäällikkönä Hollolan seurakunnassa ja talouspäällikkönä Padasjoen seurakunnassa.
Kaksi muuta talousjohtajan hakijaa ovat varatuomari Tuija Holttinen Oulusta ja kauppatieteiden maisteri Juha Tuikkanen Kajaanista.
 
Kajaanin seurakunnan tilinpäätös vuodelta 2015 on alijäämäinen
Vuoden 2015 tilinpäätöksen tuloslaskelmaosa osoittaa vuosikatteeksi 269 229 euroa. Verrattuna edelliseen vuoteen vuosikate huononi 32 133 euroa. Poistojen jälkeen tilikauden tulos on -135 235 euroa. Poistoeron ja rahaston vähennyksen jälkeen tilikauden alijäämäksi jää 39 797 euroa.
Verotuloja saatiin yhteensä 7,76 miljoonaa euroa eli 26 522 euroa vähemmän, kuin oli arvioitu. Varsinaisia kirkollisveroja saatiin 7 087 147 euroa (99,5 %) ja yhteisöveroja 669 831 euroa (101,0 %). Verotilityksissä saatiin 66 825 euroa edellistä vuotta enemmän.
Hautainhoitorahasto ja haudanhoitosopimukset yhdistettiin seurakunnan kirjanpitoon. Hautainhoitorahaston ylitys johtui siitä, että seurakunta työllisti viime kesänä lähes 200 nuorta hautausmailla. Toinen asia, joka vaikutti alijäämään, oli lomapalkkavaraus, joka sisältää kaikki pitämättömät lomat ja säästövapaat. Aikaisemmin lomapalkkavaraukseen on laskettu tilinpäätösvuoden maaliskuusta joulukuuhun ansaitut lomapäivät.
 
Seurakunta vuokraa Puistolan seurakuntakodin Kajaanin kristillisen kasvatuksen yhdistykselle
Kajaanin kristillisen kasvatuksen kannatusyhdistys ry:n on tarkoitus aloittaa kristillinen päiväkoti ja koulu elokuussa 2016. Yhdistys on kiinnostunut Puistolan tiloista, jotka on kunnostettu päiväkodiksi. Kirkkoneuvosto päätti vuokrata Puistolan tilat Kajaanin kristillisen kasvatuksen kannatus-yhdistykselle ajalle 1.8.2016–31.7.2017. Mikäli vuokraus ei toteudu kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle Puistolan tilojen laittamista yleisesti vuokrattavaksi tai myytäväksi.
 
Nuorisotyön sektorin virkoja ja tehtäviä selvitetään
Kajaanin seurakunta selvittää partiotyön tehtäviä ja nuorisotyön sektorin virkoja ja tehtäviä. Selvitys tehdään tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä. Samalla tehdään lapsivaikutuksen arviointi.
Yhtä seurakunnan nuorisotyönohjaajan virkaa (partiotyö) on hoidettu elokuusta 2013 alkaen jaetusti siten, että virkaa on hoitanut kaksi työntekijää puolikkaalla työajalla. Varsinainen viranhaltija jäi eläkkeelle 1.3.2016.
Kirkkoneuvosto päätti, että nuorisotyönohjaajan virkaa ei julisteta tässä vaiheessa haettavaksi ja virka täytetään määräaikaisesti vuoden 2016 loppuun siten, että vt. nuorisotyönohjaajana toimii Virve Heikkinen.
 
Tiedottajan sijaisuus julistettiin auki
Kirkkoneuvosto julisti tiedottajan äitiys- ja vanhempainvapaan viransijaisuuden 15.6.2016 alkaen haettavaksi 13.4.2016 päättyvällä hakuajalla.
Viransijaisen tulee olla evankelisluterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen ja hänen on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen sijaisuuden vastaanottamista. Kirkkoneuvosto määrittelee pätevän viransijaisen tehtävän vaativuusryhmään 601.
Tiedottajan viran pätevyysvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja tiedotusalan pätevyys. Tiedottaja muun muassa toteuttaa ja kehittää seurakunnan ulkoista ja sisäistä viestintää, toimii Seurakuntalehden toimitussihteerinä, vastaa seurakunnan internet-sivuista, laati vuosittain tiedotuksen toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen, on läsnä kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston kokouksissa ja hoitaa esimiehen osoittamat muut tehtävät.
Palvelussuhde alkaa toukokuun alussa perehdyttämisjaksolla, jonka jälkeen varsinainen viransijaisuus alkaa 15.6.2016. Työhaastattelut järjestetään pian hakuajan päätyttyä torstaina 21.4.2016. Esitys valittavasta sijaisesta tuodaan 26.4. pidettävään kirkkoneuvoston kokoukseen.
 
Nuorten ystävyysseurakuntamatka Nyíregyházaan Unkariin 27.7.–3.8.2016
Kajaanin seurakunta järjestää ystävyysseurakuntamatkan Nyíregyházaan Unkariin. Matka on vastavierailu unkarilaisten nuorten vierailulle Kajaaniin elokuussa 2015. Matkalle osallistuu 12 nuorta ja ryhmänohjaajina osallistuvat kasvatustoiminnasta vastaava teologi Antti Minkkinen, nuorisotyönohjaaja Heimo Haverinen ja musiikinopiskelija Laura Hiltunen. Kasvatustoiminnan johtokunta on valinnut keskuudestaan edustajaksi matkalle kasvatustoiminnan johtokunnan puheenjohtaja Esa Rimpiläisen. Ryhmän koko on yhteensä 16 henkeä.
Kajaanilaisnuoret ovat valmistaneet reissua varten lauluja ja pieniä esityksiä sekä valmistautuneet yhteiseen messuun, jossa saarnan pitää pastori Antti Minkkinen. Tulkkina vierailulla toimii Eszter Adámi.
 
Ilmoitusasiat
Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kirje on lähettänyt 12.2.2016 päivätyn kirjeen lääninrovasti Risto Kormilaiselle, kirkkoherra Marko Miettiselle sekä Kajaanin seurakunnan johtoryhmälle.
Kirjeessä piispa kiittää lämpimästi johtoryhmää ja lääninrovastia hänelle toimitetusta jälkitarkastuksen pöytäkirjasta.
Piispa toteaa seurakunnan tarttuneen annettuihin kehittämistehtäviin. Hän yhtyy lääninrovastin huomioon siitä, että kirkkoherran ja talousjohtajan tehtäviin kuuluu seurakunnan verkostojen kehittäminen ja ylläpito. Heidän on varattava siihen riittävästi resursseja, koska verkostoitumisella on merkittävä vaikutus seurakunnan julkisuuskuvaan.
 
Lyhyesti:
  • Suomen Lähetysseuran valtakunnalliset vuosijuhlat pidetään Vihdissä 11.–12.6.2016. Kirkkoneuvosto valitsi Suomen Lähetysseuran vuosikokousedustajiksi lähetyssihteeri Marja Heikkisen ja julistustoiminnan johtokunnan jäsenen Anja Hongiston.
  • Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys järjestää Kansanlähetyspäivät 1.–3.7.2016 Ryttylässä. Kirkkoneuvosto päätti, että Kansanlähetyspäiville osallistuvat Kajaanin seurakunnan edustajina Irja ja Veikko Kettunen.

2016-03-29 22:13:52.0