Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren hieno mahdollisuus tutustua itseensä, seurakuntaan ja Jumalaan. Lähde mukaan löytöretkelle!

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Se käydään tavallisesti noin 15 vuoden ikäisenä. Siellä pohditaan elämän perusasioita ja kirkon uskoa, sekä opetellaan hiljentymistä ja toisten huomioonottamista. Opettajina toimivat pääasiassa pappi, nuorisotyönohjaaja ja kanttori sekä isoset, jotka ovat vähintään kaksi vuotta  rippikoululaisia vanhempia nuoria. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta se on portti täysivaltaiseen seurakunnan jäsenyyteen.

Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan ev.lut. kirkkoon. Kuitenkin vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Nuori voi halutessaan liittyä jäseneksi huoltajiensa suostumuksella.

Ilmoittautuminen vuoden 2018 rippikouluihin on alkanut. Tiedot eri rippikouluvaihtoehdoista löytyvät Ripari-info 2018 -vihkosesta. Riparityöntekijät kiertävät jakamassa ripari-infoa 8-luokkalaisille. Infon voi myös tilata suoraan (alla mainituilta) työntekijöiltä. Ilmoittautuminen päättyy pe 13.10.2017.

Rippikoulutyöntekijät kertovat mielellään lisää rippikouluihin liittyvistä asioista. Heidät tavoittaa kouluvierailujen yhteydessä kouluilta, seurakunnan nuorisotoimistosta (seurakunnan vaihde p. 08 - 617 21) tai suoraan nuorisotyönohjaajilta.

Lisätietoa avustusten hakemisesta »

Kuvaaja: Jussi Vierimaa / KK