Päihdetyö

Diakoniatyöntekijä auttaa päihdeongelmaista kulkemalla hänen rinnallaan ja tukemalla häntä. Henkilökohtaisessa tapaamisissa vastaanotolla pyritään kartoittamaan asiakkaan kokonaisvaltainen tilanne ja ohjaamaan hänet oikeanlaisen avun piiriin. Seurakunnan päihdetyö on verkostotyötä.

Seurakunta järjestetään päihdeasiakkaille leiri-, retki- ja ryhmätoimintaa, joiden tarkoituksena on antaa elämyksiä ilman päihteitä ja tarjoa vertaistukea.

Lisätietoja Kajaanin päihdetyöstä A-klinikka.

Tutustu päihdetyön toimintaan »

Kriminaalityö

Diakoniatyöntekijä tekee säännöllisiä vierailuja Kajaanin lähiseudun vankiloihin Pelsolle ja Sukevalle. Vierailujen tarkoituksena on tukea vankia vankeusrangaistuksen aikana sielunhoidollisin keinoin.

Seurakunnan diakoniatyö pyrkii auttamaan paluuta yhteiskuntaan vankilatuomion jälkeen ja se toimii myös läheisten ja omaisten tukena.

Diakoniatyöntekijät ja heidän vastuualueensa »
Kuvaaja: KK / Aarne Ormio